Mainos

Joka päivä Helsingissä varastetaan noin 10 pyörää

Helsingin poliisin tietoon on alkuvuoden aikana tullut jo 400 polkupyörävarkautta. Eniten polkupyörien anastuksia tapahtuu kesäkuukausina, noin 500 kuukaudessa.

Polkupyöriä anastetaan eniten yleisten paikkojen, kuten esimerkiksi juna-, linja-auto- ja metroasemien, liikuntatilojen, ostoskeskusten ja markettien läheisyydestä sekä kerrostalojen pihoilta ja niiden pyörävarastoista.

Usein anastetut polkupyörät jäävät kokonaan kateisiin.

Jotta anastuksen tapahduttua pyörän takaisin saamisen mahdollisuus olisi mahdollisimman hyvä, poliisi toivoo polkupyörien omistajien merkitsevän muistiin polkupyörän tunnistetiedot: merkki, malli, väri, rungon numero ja sen mahdolliset erityistuntomerkit.

Näiden tietojen lisäksi pyörän valokuva helpottaa sen tunnistamista ja takaisin saamista. Polkupyörään voi myös hankkia turvasirun, joka sisältää omistajan tiedot. Sen avulla polkupyörän omistaja voidaan jäljittää.

Varkauksien estämiseksi poliisi toivoo polkupyörien omistajien hankkivan hyvän lukon, jopa kaksi lukkoa. Lisäksi poliisi toivoo kansalaisten ilmoittavan poliisille hämäristä polkupyöräkaupustelijoista.

- Mikäli havaitset jonkun anastavan polkupyörän, soita välittömästi hätäkeskukseen numeroon 112. Kiinnitä huomiota anastajan tuntomerkkeihin ja hänen käytössään mahdollisesti olevaan kulkuneuvoon mukaan lukien sen rekisteritunnus. On todettu, että osa varastetuista polkupyöristä kuljetetaan kerrostaloasuntoihin. Jos havaitset epäilyttävän henkilön kuljettavan polkupyörän asuntoon, ilmoita siitä heti hätäkeskukseen, opastetaan poliisista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.