Mainos

Joka neljäs kunta vähentää väkeä

Joka neljäs kunta suunnittelee henkilöstön lomautuksia, irtisanomisia tai säästösopimuksia ensi vuodelle heikentyneen taloutensa ja epävarmojen talousnäkymien vuoksi. Kuntayhtymistä joka kuudes suunnittelee henkilöstösäästöjä.

Nämä tiedot ilmenevät kuntien selviytymiskampanjan kyselyn tuloksista. Henkilöstösäästöjen vaikutukset heijastuisivat yli kahden miljoonan asukkaan kunnallisiin palveluihin ensi vuonna. Henkilöstösäästöt yleistyvät kyselyn mukaan erityisesti suurissa keskuksissa.

Tänä vuonna henkilöstöön kohdistuneita säästötoimia on toteuttanut 109 kuntaa ja 46 kuntayhtymää. Henkilöstösäästöjä tehneissä kunnissa asuu miljoona ihmistä.
Kunnista ja kuntayhtymistä 14 prosenttia on toteuttanut tämänvuotiset henkilöstösäästöt lomauttamalla ja 10 prosenttia irtisanomalla henkilöstöä. Paikallisen säästösopimuksen on tehnyt kuusi prosenttia kunnista ja kuntayhtymistä. Säästöt ovat kohdistuneet kaikkiin hallinnonaloihin ja kaikkien pääsopijajärjestöjen jäseniin.

Suomen kuntaliiton varatoimitusjohtajan Pekka Alasen mielestä selviytymiskampanjan selvitys henkilöstömenosäästöistä kertoo yksiselitteisesti sen, että kuntien taloudellinen tilanne on heikentynyt ja että sama kehitys jatkuu myös ensi vuonna. Hän vakuutti kuntien tekevän parhaansa, jotta säästötoimet vaikuttaisivat mahdollisimman vähän palvelujen saatavuuteen ja tasoon.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.