Tuore Oscar-voittaja nauratti gaalassa jo 15 vuotta sitten – kepponen aiheutti myös myötähäpeää

Historiallinen voittaja, mutta kuinka merkittävä? Elokuvakriitikko Kalle Kinnunen pureutuu yön Oscar-gaalan antiin 16:48
Historiallinen voittaja, mutta kuinka merkittävä? Elokuvakriitikko Kalle Kinnunen pureutuu yön Oscar-gaalan antiin

Jojo Rabbitista parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin voittanut ohjaaja on tullut tutuksi huumorintajuisena henkilönä.

Vuoden 2005 Oscar-gaalassa kepposiin mieltynyt uusiseelantilainen elokuvaohjaaja Taiki Waititi oli ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi paras lyhytelokuva -kategoriassa teoksellaan Two Cars, One Night. Kun voittajaa oltiin julistamassa, kamera tallensi "nukkuvan" Waititin. Omien sanojensa mukaan hän esitti tylsyyteen nukahtanutta.

– Meillä oli mahdollisuus esiintyä miljoonille katsojille. Yritin saada muut parhaasta lyhytelokuvasta ehdolla olleet ohjaajat mukaan kepposeen, hyväntuulinen Waititi muisteli NZ On Screen -sivuston haastattelussa vuonna 2009.

Waititi kertoi haastattelussa, että monen uusiseelantilaisen mielestä hänen temppunsa oli myötähäpeää aiheuttava.

– Yhtenä päivänä minulle sanottiin, että en arvosta Oscar-gaalaa.

Sunnuntaiyönä Suomen aikaan Waititi pokkasi ensimmäisen Oscar-palkintonsa. Puheessaan hän vitsaili pystin keveydellä ja kuinka kadotti äitinsä Oscar-gaalassa.

– Omistan voittoni kaikille lapsille, jotka haluavat tehdä taidetta, tanssia ja kirjoittaa tarinoita, Waititi sanoi puheessaan.

Lähteet: CNN, NZ On Screen

Lue myös:

    Uusimmat