Johtolangaksi arveltu Youtube-video olikin lavastettu – poliisi yhä ymmällään teinitytön vuoden 2009 katoamisesta

Yhdysvalloissa poliisi on kertonut Suomen aikaa varhain tänä aamuna, että vuoden 2009 katoamistapaukseen liittyen tutkittu Youtube-video on osoittautunut lavastetuksi.

Wisconsinin Antigon poliisi kertoi alkuviikosta tutkivansa Youtube-videota, jolla epäiltiin näkyvän vuonna 2009 kadonnut Kayla Berg. Video on peräisin katoamisvuodelta.

Videolla mies puhuu kameralle uudesta tyttöystävästään. Sitten näkyy nuori nainen ilmeisesti sidottuna itkemässä vessassa.

Wisconsinin poliisi kertoo Facebookissa, että video on varmistunut 100-prosenttisen varmasti lavastetuksi, eikä sillä ole yhteyttä 15-vuotiaana kadonneen Bergin tapaukseen. Poliisin mukaan video on tuotettu pelkästään Youtubessa julkaisemista varten.

Poliisi on tunnistanut videolla esiintyvät henkilöt ja kiittää saamastaan avusta tutkinnasta. Poliisi pyysi aiemmin apua yleisöltä videon tutkimisessa.

Kayla Berg katosi elokuussa 2009, kun hänen veljensä ystävä jätti hänet autosta ilmeisesti poikaystävän asunnolle kaksikon piipahdettua ensin pikaruokaravintolassa, missä Bergin ystävä oli töissä.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat