Mainos

Joensuussa paljastuneet lapsen hyväksikäyttötapaukset siirtyvät syyteharkintaan – epäilty kuului uhrien lähipiiriin

Joensuun poliisi on suorittanut tammikuusta lähtien esitutkintaa kahden lapsen seksuaalisen hyväksikäytön osalta, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Esitutkinta käynnistyi tammikuun lopussa, kun poliisi sai tiedon mahdollisesta lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta.

Esitutkinnassa ilmenneiden seikkojen perusteella 52-vuotiaan joensuulaisen miehen epäillään syyllistyneen kahden alle 16-vuotiaan lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Toisessa tapauksessa epäillään törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja toisessa perusmuotoista lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

Mies kuului asianomistajien lähipiiriin

Törkeäksi epäilty seksuaalinen hyväksikäyttö tapahtui marraskuun 2018 ja tammikuun 2019 välisenä aikana. Toinen hyväksikäyttötapaus tapahtui tammikuun 2017 ja elokuun 2018 välisenä aikana.

Rikoksesta epäilty mies on ollut esitutkinnan aikana vangittuna ja matkustuskiellossa. Mies on kuulunut molempien asianomistajien lähipiiriin tapahtuma-ajankohtina.

Poliisi ei kerro tarkempaa kuvausta esitutkinnan sisällöstä tai asianosaisten taustoista asianomistajien nuoren iän ja rikosepäilyn arkaluontoisuuden vuoksi.

Tapausten esitutkinta on valmistunut ja se etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja