Raahessa tutkinnassa olleet lapsen törkeä hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus osoittautuivat perättömiksi – ulkomaalainen mies vapautettu

Epäilyt Raahessa syksyllä tapahtuneista törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta ovat osoittautuneet esitutkinnassa perättömiksi, kertoo poliisi.

Rikosilmoituksen mukaan rikokset olivat tapahtuneet syyskuun lopussa. Tapauksen tiimoilta vangittuna ollut vuonna 1999 syntynyt ulkomaalaistaustainen mies on vapautettu. Poliisi tutkii väärää ilmiantoa.

Poliisi on tutkinut myös aivan loppuvuodesta tapahtunutta toista epäiltyä raiskausta, jonka esitutkinta on valmistunut ja tapaus siirtyy syyteharkintaan. Raiskauksesta epäilty on syntynyt vuonna 1990.

Poliisin mukaan asiakokonaisuuteen liittyy vielä asioita, joita tutkitaan rikoslaissa mainittuna lapsen houkuttelemisena seksuaalisiin tarkoituksiin. Tutkinta edellä mainitun rikosnimikkeen ja sekä väärän ilmiannon osalta.

Väärän ilmiannon ja lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin -rikosten esitutkinnat pyritään tekemään loppuun mahdollisimman nopeasti.

Lue myös:

    Uusimmat