Joel Harkimo pyrkii eduskuntaan: Äitini on tukipilarini

Helsingin kokoomus on julkaissut eduskuntavaaliehdokkaitaan ja joukosta löytyy myös Hjallis ja Leena Harkimon poika Joel Harkimo.

Joel Harkimo, 25, aikoo ensi keväänä pyrkiä eduskuntaan Helsingin kokoomuksen listoilta. Joel on liikemies Hjallis Harkimon ja kansanedustaja Leena Harkimon esikoinen.

– Tämä on ollut tosi kauan unelmani. Olen koko ikäni kuvitellut, että minusta tulee yrittäjä tai poliitikko. Vajaa pari vuotta sitten päätin, että lähden hakemaan eduskuntaan, Joel kertoo.

Isänsä jalanjäljissä yritysmaailmassa astellut Joel seuraa nyt puolestaan äitinsä esimerkkiä. Leena Harkimo on toiminut kokoomuksen kansanedustajana vuodesta 1999. Ymmärrettävästi äidin työn seuraaminen on lisännyt kiinnostusta.

– Äiti on vaikuttanut päätökseen, sillä sitä kautta kiinnostuin politiikasta. Ihan pikkukundina se lähti, olen kuitenkin viettänyt pienenä aika paljon aikaa eduskunnassa.

– Olen jutellut paljon äidin kanssa ja hän on ollut tukena. Äiti on ollut minulle tukipilari, hän on antanut vinkkejä ja neuvoja.

Harkimo kertoo tehneensä parin vuoden aikana paljon töitä uuden haasteen eteen. Eniten Harkimoa kiinnostavat talousasiat. Hän kertookin tavanneensa erilaisia asiantuntijoita ja lukeneensa politiikan lisäksi filosofiaa.

Monille Harkimon uuden aluevaltauksen havittelu tuli yllätyksenä. 25-vuotias mies kertookin saaneensa palautetta.

– Olen saanut paljon tsemppiviestejä ja onnitteluja. Toki moni varmasti myös ihmettelee, että miten noin nuori kundi sinne hakee ja siellä pärjää. Onhan tämä aika uusi maailma, mutta joka päivä oppii uutta.

– Itse koen sen olevan minulle voimavara ja vahvuus, että tulen ulkopuolelta. Ihmisten vakuuttaminen jää minun harteilleni ja sen aion tehdä.

Leena ja Hjallis Harkimo olivat naimisissa vuosina 1989–2002. Joelin lisäksi he saivat myös Leo-pojan vuonna 2001.

Helsingin kokoomuksen ehdokkaista uutisoi ensimmäisenä Verkkouutiset.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja