Mainos

Jo yli 900 lapsella on todettu HIV-tartunta pakistanilaiskaupungissa: Lastenlääkäri ruiskutti samoilla neuloilla ja hammaslääkäri repi hampaita likaisilla instrumenteilla

Pakistanilaisessa Ratoderon kaupungissa ja sen lähiseudulla leviää paniikki, sillä aikaisemmin tänä vuonna raportoitu lasten HIV epidemia on osoittautunut luultuakin laajemmaksi, raportoi New York Times.

Jo keväällä uutisoitiin satojen pienten lasten sairastuneen HI-virukseen, mutta nyt seudulla tartunnan saaneita ihmisiä on jo ainakin 1100. Valtaosa sairastuneista on alle 12-vuotiaita lapsia. Viranomaiset uskovat, että todellinen määrä on vieläkin suurempi.

Vaarallisia hoitokäytäntöjä kaikkialla

Aluksi viranomaiset epäilivät tartunnoista erästä tiettyä lastenlääkäriä, jonka kerrotaan käyttäneen samoja ruiskuja useisiin potilaisiin. Edullista palvelua tarjonnut lääkäri hoiti erityisesti köyhää väestöä. Lääkäriä ei ole toistaiseksi tuomittu ja hän työskentelee tällä hetkellä valtiollisessa sairaalassa.

Viranomaiset uskovat, että yksittäisen lääkärin sijaan kysymyksessä on laajempi ilmiö, jossa samoja neuloja on käytetty uudelleen.

Seudulla vierailleet terveysjärjestöt ja viranomaiset ovat havainneet myös tapauksia, joissa parturi ajaa asiakkaiden partoja samalla terällä. Myös hammaslääkärien havaittiin repivän hampaita samoilla puhdistamattomilla instrumenteilla.

New York Timesin mukaan samanlaiset käytännöt ovat Pakistanissa yleisiä ja HIV-epidemian syy löytynee useiden vaarallisten käytäntöjen summasta, vaikka yksittäinen lastenlääkäri näyttääkin olevan tuoreen epidemian keskiössä.

Lisäksi hallitus reagoi liian hitaasti, kun tietoja tartunnoista alkoi kantautua viranomaisille.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja