Jo sata jaksoa suomalaisten huolia – suosittu paneelishow Pitääkö olla huolissaan? palaa

Kirjailija Miika Nousiainen palaa Pitääkö olla huolissaan? -paneeliin sen yhdeksännellä tuotantokaudella, kun sarja jatkuu uusin huolin ja vierain MTV3-kanavalla keskiviikkona 25. marraskuuta kello 21. Uuden kauden avausjakso on järjestyksessään jo ohjelman sadas!

Marraskuu tuo tullessaan jättisuosion saaneen Pitääkö olla huolissaan? -ohjelman uuden tuotantokauden. Suomalaiset ovat lähettäneet tuhansia huolenaiheita ja huolipaneelimme on valmis niihin vastaamaan. Uusien huolien läpikäynti alkaa keskiviikkona 25. marraskuuta. Järjestyksessään uusi tuotantokausi on ohjelman yhdeksäs, ja kauden korkkaava avausjakso puolestaan ohjelman sadas!

Jenni Pääskysaaren johtama joukko tekee paluun niin sanotulla peruspoppoolla: huoliin ovat vastaamassa suomalaisen kirjallisuuden harmaa eminenssi Miika Nousiainen ja duo valonkantajat eli Tuomas Kyrö ja Kari Hotakainen. Luvassa on jälleen kymmeniä paikallaanolokohtauksia.

Vakkarikasvojen lisäksi ohjelmassa esiintyy viikoittain vaihtuva oman elämänsä asiantuntijavieras. Tulevan tuotantokauden vieraita ovat muun muassa Antti-Tuomas Heikkinen, Markus Kajo, Sini Merikallio, Pekka Mattila, Sami Yaffa, Perttu Pölönen, Anu Sinisalo, Pippa Laukka, Ida Grönlund ja Laura Haimila.

 Sata jaksoa, monta sataa murhetta – mikä on huolipaneelin käsittelyyn päätyneistä kysymyksistä kaikkien aikojen suosikkisi, Jenni Pääskysaari?

– Esimerkiksi kysymys ”Pitääkö olla huolissaan kun 90-luvulla hankituista pitkistä alushousuista löystyy kuminauha niin pahasti, ettei niitä voi laittaa edes kierrätykseen?” avaa tutkintalinjoja niin suomalaiseen kulutuskäyttäytymiseen kuin hämmennykseen 2020-luvun kierrätystetriksen äärellä.

– Huolen myötä päädyimme panelistien kanssa pohtimaan, ovatko pitkät kalsarit itse asiassa ongelmajätettä, vaikka ovatkin esimerkiksi kirjailijoiden työasu yhdessä samettisen pikkutakin kanssa. Miika jopa loi aiheesta gradua muistuttavan teoksen ”Pitkien kalsareiden lyhyt historia Suomessa”, jota en pysty unohtamaan, vaikka haluaisinkin, Jenni Pääskysaari kertoo.

 Tässä sitä ollaan, sata jaksoa Pitääkö olla huolissaan -ohjelmaa! Miltä rajapyykki tuntuu, kirjoitusvapaalta takaisin panelistin penkille istahtanut Miika Nousiainen?

– Kaikki rajapyykit tuntuvat hienoilta. Lähdin tekemään parhaani ja se on riittänyt näin pitkälle. Tämän ohjelman hengen mukaisin rajapyykki on toki Pähkinäsaaren rauhan rajapyykki, jonka aiomme tulevalla kaudella pestä nurin käännettynä 90 asteessa pehmentävän huolihuuhtelun kera. Olemme siis ajan hermolla. Se aika vain sattuu olemaan mennyt aika ja monelta menee hermotkin, Miika Nousiainen sanoo.

Taas ovat huolilaarit täyttyneet ääriään myöden. Miten tästäkin kaudesta huolineen ja murheineen selvitään optimistisin mielin, Tuomas Kyrö?

– Huoli kerrallaan. Pää kylmänä. Pysytään suunnitelmassa ja muistetaan fokus. Jokainen huoli on mahdollisuus. Optimismi sen sijaan yliarvostettua nykyhömppää, vähän niin kuin sähkö. Totuus löytyy kaurapuurosta, jäisistä puolukoista ja Kari Hotakaisen papereista, Tuomas Kyrö summaa.

Maailmassa on monta asiaa, mistä olla huolissaan. Mutta millaisista asioista ei pitäisi huolehtia turhaan, Kari Hotakainen?

– On turha huolehtia talven tulosta. Siitä tiedotetaan kyllä lehdissä ja televisiossa aikanaan otsikolla "Talvi yllätti autoilijat", lohduttaa Kari Hotakainen.

Pitääkö olla huolissaan? 9. tuotantokausi ke 25.11. klo 21 alkaen MTV3-kanavalla. Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja