Jill Biden markkinoi miestään Yhdysvaltain kansalle sitkeänä selviytyjänä

Joe Biden vahvistettiin odotetusti demokraattien presidenttiehdokkaaksi.

Demokraatit jatkoivat presidenttiehdokkaansa Joe Bidenin ylistämistä ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin moukaroimista puoluekokouksensa toisena päivänä keskiviikkona aamuyöllä Suomen aikaa.

Ex-varapresidentti Bidenin, 77, suitsutusta johti tällä kertaa hänen opettajavaimonsa Jill Biden, 69, joka piti toisen kokouspäivän päätöspuheen entisestä työpaikastaan, delawarelaisen koulun luokkahuoneesta.

Puheessa hän toi esille miehensä kunniallisuutta ja empatiaa ja etenkin sitä, miten tämä on selvinnyt elämässään erilaisista tragedioista. Jill Bidenin mukaan hänen miehensä pystyy yhdistämään Yhdysvaltojen kansan samalla tavalla kuin tuomaan perheensä yhteen vastoinkäymisten jälkeen.

Bidenin ensimmäinen vaimo ja yksivuotias tytär kuolivat auto-onnettomuudessa vuonna 1972, ja hänen 46-vuotias poikansa kuoli syöpään vuonna 2015. Bidenit ovat olleet naimisissa vuodesta 1977.

Jill Biden kertoi ihailevansa miehensä kestävyyttä vaikeilla hetkillä.

– En aina edes voinut ymmärtää, miten hän teki sen, miten hän sai laitettua jalan toisen eteen. Mutta olen aina ymmärtänyt, miksi hän teki sen. Hän teki sen teidän takianne.

Bidenin ehdokkuus sai sinetin

Nyt Bidenista voidaan myös puhua virallisesti demokraattien presidenttiehdokkaana, sillä hänen virallinen nimeämisensä ehdokkaaksi tapahtui toisena kokouspäivänä.

Koska puoluekokous järjestetään tänä vuonna koronapandemian takia virtuaalisesti, osavaltiot ilmoittivat puoluekokousedustajiensa äänet vuoron perään eri puolilta Yhdysvaltoja tavalla, joka toi mieleen Euroviisujen pisteidenlaskennan.

Äänestys oli muodollisuus, sillä Bidenin voitosta ei ollut epäselvyyttä. Hänen lisäkseen ääniä sai vain Bernie Sanders, jonka tukipuheenvuoron piti demokraattien vasemman laidan nuori tähti Alexandria Ocasio-Cortez.

Tuloksen ratkettua Biden kiitti lyhyesti äänestäjiä, mutta varsinaisen linjapuheensa hän pitää vasta kokouksen päätöspäivänä perjantaina aamuyöllä Suomen aikaa.

McCainin ja Bidenin ystävyys esillä

Puoluekokouksen toisena päivänä ääneen pääsi myös muun muassa entinen presidentti Bill Clinton, joka kritisoi rajusti Trumpia koronaviruskriisin hoidosta puheessaan.

– Ensin hän sanoi, että virus vain menisi pois. Kun niin ei tapahtunut, hän oli televisiossa joka päivä kerskumassa, kuinka hyvää työtä hän on tehnyt, Clinton latasi.

Yksi illan voimakkaimmista hetkistä oli video, jolla esiintyi toissa vuonna kuolleen republikaanisenaattori John McCainin leski Cindy McCain. Hän kertoi miehensä ja Bidenin puoluerajat ylittäneestä ystävyydestä. Oman tien kulkijana puolueessaan tunnettu McCain oli viimeisinä vuosinaan usein Trumpin hampaissa, ja video voidaankin tulkita jälleen yhtenä tölväisynä presidentin suuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat