Jesse Puljujärvelle kovaa kritiikkiä Sami Kapaselta ja Ismo Lehkoselta: "Kukkosen olisi pitänyt olla antamassa tukkapöllyä"

Kapanen antaa raippaa Puljujärvelle –"Kasvu pitää tapahtua tässä" 2:05
Sami Kapanen otti kiinni Jesse Puljujärven pelaamiseen Ässien avausmaalissa: "Pohjois-Amerikassa noita ei hirmupitkään katsella."

C Moren jääkiekkoasiantuntijat Sami Kapanen ja Ismo Lehkonen kritisoivat tiukasti Kärpät-tähti Jesse Puljujärven pelaamista. Kapanen teki selväksi, ettei vastaavalla tavalla, jota Puljujärveltä on nähty, voi pelata Pohjois-Amerikassa pitkään.

Puljujärvi pelasi lauantaina SM-liigassa Ismo Lehkosen sanoin pahan ohipelin Ässiä vastaan. Huono kierre lähti käyntiin jo ensiminuuteilla: Puljujärvi oli käynnistämässä Kärppien hyökkäystä, mutta hukkasi kiekon puolustussinisellä. Ässien Peter Tiivola pääsi kuin ilmaiseksi väliin ja Roni Hirvonen tälläsi Tiivolan syötöstä ottelun avausmaalin. 

Puljujärveltä ei myöskään nähty mainittavaa yritystä takakarvata kiekko pois vaarapaikkaan päässeiltä isänniltä.

– Tässä ei ole se ongelma, että tapahtuu virhe, mutta mistä minä en tykkää, on tämä reaktio. Tämä kamppailu pitää voittaa, tuohon kiekkoon pitää päästä kiinni. Varsinkin sen jälkeen, kun se liikutetaan syötöllä Hirvoselle, niin kyllä siinä pitäisi jalkatyötä tehdä ja jotain epätoivoa näyttää, että paikkaat itse tehdyn virheen, Kapanen sanoi ja jatkoi:

– Minä en sitä näe. Tämä on se iso asia. Kasvun pitää tapahtua tässä. Pohjois-Amerikassa noita ei hirmupitkään katsella.

Puljujärvi on epäonnistuneiden NHL-vuosiensa jälkeen pelannut jälleen Kärpissä viime kaudesta lähtien. Hyökkääjä palaa kuitenkin NHL-organisaatio Edmonton Oilersin vahvuuteen, kun NHL-kautta edeltävä harjoitusleiri myöhemmin käynnistyy.

– Noita (virheitä) sattuu kaikille, mutta miten niihin reagoidaan ja mikä se jatkotoimenpide on, se on se iso asia, mitä tarvitsee parantaa, Kapanen vielä korosti.

Puljujärvi harhaili, mutta lopussa tapahtui

Ismo Lehkonen peräänkuulutti, että Kärpät tarvitsisi Lasse Kukkosen kaltaista johtajaa. Pelaajauransa jo lopettaneen Kukkosen kaltaisen "talon isännän" tarvetta Lehkonen korosti myös löysästi esiintyneen Puljujärven ruotuun saamiseksi.

– Kukkosen olisi pitänyt olla jo alkupelistä lähtien antamassa tukkapöllyä, Lehkonen sanoi Puljujärven esityksistä.

Lehkonen luonnehti Puljujärven tehneen välinpitämättömiä ja huolimattomia ratkaisuja.

– Ei olla läsnä, ei ole keskittymistä, mennään sinne tänne.

Mutta. Puljujärvi oli tekemässä loppuminuuteilla maskia, kun Kärppien ruotsalaispuolustaja Ludwig Byström teki vieraille 4–3-voittomaalin. Tästä Lehkonen jakoi Puljujärvelle kunniamaininnan hänen osaltaan muutoin koruttomassa illassa.

– Sitten kun peliä ratkaistaan, aloituksen jälkeinen kova kamppailu maalin edessä ja loistava maski. Kolme pistettä.

Piimää pohkeissa?

Kärpillä oli ollut vajaan kahden viikon ottelutauko joukkueessa todettujen koronatapausten myötä, kunnes oululaiset palasivat kehiin keskiviikkona Pelicansia vastaan. Lauantaina tuli kolmas peli neljään päivään. Lehkonen mietti, että Puljujärvellä voi olla raskastekoisena pelaajana sen myötä vaikeuksia.

On tosin muistettava, että pelejä tulee kovaan tahtiin myös NHL:ssä ja tempo jäällä on luja. Rima tulee nousemaan.

Puljujärvi on seitsemällä pisteellä tasapistein Mika Pyörälän kanssa Kärppien paras pistemies. Alkukauden liidon jälkeen pisteettömiä otteluita on kuitenkin tullut Puljujärvelle nyt neljä perätysten.

Ismo Lehkonen analysoi Jesse Puljujärven ja Jesperi Kotkaniemen esityksiä 4:33
Ismo Lehkonen analysoi sekä Ässien Jesperi Kotkaniemen että Kärppien Jesse Puljujärven otteita.

Lue myös:

    Uusimmat