Jeri kertoo tunnelmista karanteenissa olevalla risteilyaluksella, jolla on todettu jo yli 200 koronatartuntaa: "Tästä on nyt tullut meille Fuji-vuori, jolle meidän pitää kiivetä"

3:11

Risteilyalus Diamond Princess on ollut karanteenissa kuun alusta lähtien aluksella todettujen koronavirustartuntojen takia. Alus matkustajineen seisoo satamassa Japanin Jokohamassa. Matkustajat koittavat saada aikansa kulumaan aluksella eristyksissä muusta maailmasta.

Yksi karanteenissa oleva matkustaja on amerikkalainen Jeri Seratti-Goldman. Hän kertoo, että laivalla on ollu tarjolla hyvää ruokaa. Matkustajille on rakennettu myös esterata, jossa he voivat kuntoilla.

Seratti-Goldman kertoo, että hänen ystävättärellään todettiin tartunta ja hänet siirrettiin pois. Hän kertoo surevansa, että ystävätär joutuu jäämään yksin Japaniin sairastumisensa takia.

– Nyt meillä on jälleen uudet 14 vuorokautta karanteenia, Goldman kertoo.

Seratti-Goldmanin mukaan tilanne on vaikea, koska hän on yrittäjä ja lisäksi talosta sekä lemmikkieläimistä pitäisi pitää huolta.

– Tästä on nyt tullut meille Fuji-vuori, jolle meidän pitää kiivetä, Seratti-Goldman kuvailee.

Yhdysvallat aikoo hakea kansalaisensa pois alukselta huomenna sunnuntaina. Evakuoidut määrätään kuitenkin kahden viikon mittaiseen karanteeniin paluunsa jälkeen. Aluksella on noin 380 amerikkalaista.

Diamond Princess -risteilyaluksella on todettu yli 200 koronavirustartuntaa. Matkustajia ja henkilökuntaa on yli 3700 henkilöä, mutta osa on evakuoitu jo laivalta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.