Jennyn kymmenkuista lasta purtiin useasti päiväkodissa, kun hoitaja käänsi selkänsä: "En odottaisi, että kun lapsi haetaan hoidosta, niin se on raadeltu"

Jennyn kymmenkuista lasta purtiin useasti päiväkodissa, kun hoitaja käänsi selkänsä 0:18
Jennyn kymmenkuista lasta purtiin useasti päiväkodissa, kun hoitaja käänsi selkänsä.

Jyväskyläläisäiti kauhistui, kun kuuli 10-kuukautisen lapsensa saaneen useita puremia toiselta lapselta päiväkodissa.

Korpilahden päiväkodissa tapahtuneessa tilanteessa 2-vuotias lapsi oli hyökännyt nuoremman lapsen kimppuun hampain.

Puolen päivän aikoihin äiti Jenny kuuli ikävät uutiset, kun päiväkodista soitettiin.

– En aluksi tajunnut, miten pahasti lasta oli purtu, mutta sitten hoitaja alkoi luetella, että jälkiä ja mustelmia on kasvoissa, selässä ja takapuolessa. Sitten iski sellainen shokkitila päälle, että mitä siellä on oikein tapahtunut.

"En odottaisi, että kun lapsi haetaan hoidosta, niin se on raadeltu"

Puhelun jälkeen Jenny kiidätti isän hakemaan lapsen pois päiväkodista. Päiväkodista kerrottiin isälle, että tilanne oli tapahtunut kolmen metrin päässä lähimmästä hoitajasta. Hoitaja oli tilanteessa selin päin.

Äiti ei ymmärrä, miten hoitaja ei ole huomannut ja miten puremia oli ehditty tehdä niin paljon.

– Onko hoitaja ollut välinpitämätön vai ollenkaan läsnä? Kyllä lapset saattaa joskus moksia toisiaan mutta ei odottaisi, että kun lapsi haetaan hoidosta, niin se on raadeltu kokonaisvaltaisesti. 

Äiti ajattelee kauhulla sitä ajatusta, että lapsen itkuun tai huutoon ei ole tilanteessa viitsitty reagoida.

– Mun lapsi on temperamenttinen ja sillä on tosi kova ääni. Oon ihan varma, että hän on reagoinut siinä tilanteessa huutamalla ja itkemällä.

Luotto päiväkotiin koetuksella

Tänään etäpäivää kotona lapsensa kanssa viettävä Jenny kertoo lapsen olevan kaikin puolin kunnossa.

Jenny kertoo, että päiväkodin aloittaminen on ollut perheelle hyvin tunteellinen asia ja iso askel lapsen elämässä. Tapahtunut onkin saanut perheen luottamuksen päiväkodin toimintaan horjumaan. 

– Lapsi aloitti päivähoidossa vasta tammikuussa. Kaikki on ollut tunteellista meille. Kun olet viettänyt niin tiiviisti aikaa yhdessä sen kanssa ja annat sen hoidettavaksi ulkopuolisille. Kyllä sitä luottaa kovasti, että joku toinen hoitaa lastasi sinun puolesta. Sitten kun tällaista tapahtuu, niin kyllä se tuntuu kauhealta.

Jenny kertoi tapahtuneesta eilen myös sosiaalisessa mediassa:


Jyväskylän palvelujohtaja vahvistaa tapahtumat

Jyväskylän palvelujohtaja Tarja Ahlqviston vahvistanut päiväkodin tapahtumat Ilta-Sanomille. Ahlqvist on hyvin pahoillaan tapahtuneesta.

– Kyllä tämmöinen puremistapaus on todella sattunut. Olemme hyvin pahoillamme tapahtuneesta ja ymmärrämme perheiden tunteet valitettavassa tilanteessa, Ahlqvist vahvistaa Ilta-Sanomille.

Ahlqvist on kertonut, että lasten ryhmässä oli ollut tapahtumahetkellä lakisääteinen henkilöstö suhteessa lasten määrään.

MTV Uutiset ei yrityksistä huolimatta tavoittanut päiväkodin tai kunnan edustajaa.

Korjattu kirjoitusvirheitä jutusta kello 17.25.

Lue myös:

    Uusimmat