Jeep unohti kysyä Bruce Springsteeniltä tärkeän kysymyksen – vedetäänkö miljoonien hintainen Super Bowl -mainos pöntöstä alas?

General Motorsin Super Bowl -mainoksessa vieraillaan Suomessa 1:30
General Motorsin uudessa Super Bowl -mainoksessa vieraillaan Suomessa ja vihataan Norjaa. Mainoksen päätähtenä on Hollywood-legenda Will Ferrell.

Amerikkalaisvalmistaja on ainakin toistaiseksi poistanut uunituoreen mainoksensa sosiaalisen median kanavista.

Muun muassa autovalmistajat maksavat miljoonia ja miljoonia dollareita saadakseen omien kaupallisten intressiensä edistämiseen tilaa amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelun eli Super Bowlin mainostauolta.

Sen lisäksi, että kyseiset sekunnit ovat suurella todennäköisyydellä kalleinta mainosaikaa, jota rahalla voi ostaa, maksavat isot autojätit huikeita summia myös itse mainosvideoista. Kaiken kukkuraksi näissä mainoksissa esiintyy usein megaluokan supertähtiä, kuten urheilijoita, näyttelijöitä ja muusikoita, joiden palkkiot lienevät nekin miljoonaluokkaa.

Ison Super Bowl -mainoksen teki myös maasturivalmistaja Jeep. Sen mainoksen tähtenä nähtiin valmistajan auton ratin takana muusikkosuuruus Bruce Springsteen, joka on kuuluisa myös siitä, että hän välttää mainoksissa esiintymistä kuin ruttoa. Tällä kertaa hän kuitenkin teki poikkeuksen ja lensi Nebraskaan kuvaamaan automainosta.

Mutta Jeepilläkin varmasti toivotaan nyt, että miljoonien hintaiseen mainokseen olisi valittu kuka tahansa muu kultakurkku.

71-vuotiasta Springsteeniä nimittäin epäillään rattijuopumuksesta. Tämän seurauksena Jeep on poistanut Super Bowl -mainoksensa muun muassa YouTubesta ja Instagramista ainakin toistaiseksi ennen kuin asiasta saadaan lisätietoa. Springsteenin omalta Instagram-tililtä kyseinen mainos vielä löytyy, mutta tuskin kovin pitkään.

Tilanteesta vieläkin kiusallisemman tekee se, että "Pomo" pidätettiin rattijuopumuksesta epäiltynä jo marraskuun puolivälissä eli hyvissä ajoin ennen mainoksen kuvaamista. Mutta mitä ilmeisimmin kukaan ei varmistanut Springsteeniltä, että eihän tällä ole vyöllään hiljattaisia rattijuopumuksia tai muita vakavia liikennerikoksia, joista ei ole vielä noussut kohua.

Eipä siitä tosin Springsteenin omakaan väki hiiskunut Jeepille, vaikka tällaisilla asioilla on tapana tulla esiin ennemmin tai myöhemmin.

Fani tarjosi viinaa

Springsteen ei aiheesta uutisoivan Varietyn mukaan ole absolutisti, mutta hänellä ei toisaalta ole juopottelijankaan mainetta. Springsteenin fanit ovatkin olleet ihmeissään tähden pidätyksestä.

Springsteenin kerrotaan olleen liikkeellä tuolloin 14. marraskuuta moottoripyörällään, ajaneen tapaamaan fanejaan ja ottamaan heidän kanssaan valokuvia, mutta myös napanneen hänelle tarjotut kaksi shottia tequilaa.

Vieressä seisoneet ja fanilaumaa aisoissa pidelleet poliisit olivat tämän toki huomanneet. Joten kun Springsteen hyppäsi kuvien ottamisen jälkeen takaisin prätkänsä selkään ja käynnisti sen, vihelsivät poliisit pelin poikki.

Periamerikkalaisessa päihtyvyyden tasoa mittaavassa testissä, jossa pitää muun muassa kävellä viivaa pitkin ja koskettaa sormella omaa nenänpäätä, Springsteen oli poliisien mukaan haparoinut. Varietyn näkemissä oikeuden dokumenteissa kerrotaan myös, että Springsteen oli kieltäytynyt puhalluskokeesta.

Muusikkoa ei ole vielä tuomittu mistään, ja mikäli näin ei tapahdukaan, voinee myös Jeep palauttaa mainoksen takaisin linjoille.

Lue myös:

    Uusimmat