Mainos

Suurella budjetilla kampanjoinut Jeb Bush vetäytyy kisasta

0:36

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoitellut Jeb Bush vetäytyy presidenttikisasta. Bush ilmoitti päätöksestään yöllä pian sen jälkeen, kun oli käynyt selväksi, että hän ei menestynyt Etelä-Carolinan esivaalissa.  

Entisen presidentin George W. Bushin veli Jeb Bush on Floridan entinen kuvernööri. Hänen kampanjansa jatkolle olisi ollut ratkaisevan tärkeää onnistua toisen etelävaltion Etelä-Carolinan esivaalissa.  

Bush sai nyt vain kahdeksan prosenttia republikaanien äänistä. Tulos oli yhtä vaatimaton myös kahdessa aiemmassa ehdokkaista äänestäneessä osavaltiossa.  

– Iowan, New Hampshiren ja Etelä-Carolinan asukkaat ovat puhuneet, ja minä kunnioitan heidän valintaansa, silminnähden liikuttunut Jeb Bush ilmoitti.  

Suurella budjetilla kampanjoinut Bush sai Etelä-Carolinassa tuekseen myös presidenttiveljensä George W. Bushin. Niin ikään ehdokkaan äiti, perheen toisen entisen presidentin George Bushin puoliso Barbara Bush yritti avittaa poikansa vaalivankkureita vauhtiin, mutta tuloksetta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.