Suurella budjetilla kampanjoinut Jeb Bush vetäytyy kisasta

Liikuttunut Jeb Bush luopui kampanjastaan 0:36

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoitellut Jeb Bush vetäytyy presidenttikisasta. Bush ilmoitti päätöksestään yöllä pian sen jälkeen, kun oli käynyt selväksi, että hän ei menestynyt Etelä-Carolinan esivaalissa.  

Entisen presidentin George W. Bushin veli Jeb Bush on Floridan entinen kuvernööri. Hänen kampanjansa jatkolle olisi ollut ratkaisevan tärkeää onnistua toisen etelävaltion Etelä-Carolinan esivaalissa.  

Bush sai nyt vain kahdeksan prosenttia republikaanien äänistä. Tulos oli yhtä vaatimaton myös kahdessa aiemmassa ehdokkaista äänestäneessä osavaltiossa.  

– Iowan, New Hampshiren ja Etelä-Carolinan asukkaat ovat puhuneet, ja minä kunnioitan heidän valintaansa, silminnähden liikuttunut Jeb Bush ilmoitti.  

Suurella budjetilla kampanjoinut Bush sai Etelä-Carolinassa tuekseen myös presidenttiveljensä George W. Bushin. Niin ikään ehdokkaan äiti, perheen toisen entisen presidentin George Bushin puoliso Barbara Bush yritti avittaa poikansa vaalivankkureita vauhtiin, mutta tuloksetta.  

Lue myös:

    Uusimmat