Jean Todtilta ankara viesti F1-kohukuskille – "En ole iloinen tilanteesta"

2:06
Videolla Nikita Mazepinin törttöilyä F2-sarjan viime kauden päätösviikonlopulta.

Kansainvälisen autourheiluliiton puheenjohtaja Jean Todt on varoittanut F1-sarjan kohukuski Nikita Mazepinia, että vakavia seurauksia on luvassa, mikäli hän jatkaa törttöilyään.

Venäläinen Mazepin oli kohahduttanut aiemmin julkaistuaan viime joulukuussa videossa, jolla hän kouraisee naista rinnasta. Hän oli hiukan tuota ennen julkistettu Haas-tallin toiseksi kuljettajaksi kaudelle 2021. Todtilta oli kysytty Cambridge Union Societyn haastattelussa, että pitäisikö Mazepinin saada ajaa F1-sarjassa tekonsa jälkeen.

– F1-sarjassa ajamiseen vaaditaan superlisenssi. Sitä ei ole helppo saada, sillä sinulla tulee olla 40 pistettä. Jokainen, joka pääsee siihen määrään voi ajaa sarjassa. Mazepin on tämän tehnyt. Se olisi syrjintää. Miksi hän ei saisi ajaa F1-sarjassa? Jos hänellä ei olisi superlisenssiä, ei hän voisi ajaa. Tässä ei ole kuitenkaan kyse siitä, Todt sanoi.

Todt teki kuitenkin selväksi, että ei tule hyväksymään samanlaista käytöstä Mazepinilta tulevaisuudessa.

– En ole suoraan sanottuna iloinen tilanteesta. Hän on saanut varoituksen siitä, että saman toistuessa ovat seuraukset vakavia. Samalla se oli kuitenkin hänen yksityiselämässään tapahtunut asia. Hän ei valitettavasti kiinnittänyt tarpeeksi huomiota. Toivon, että hän ottaa tästä opikseen, Todt jatkoi.

F1-kauden 2021 on tarkoitus käynnistyä 28. maaliskuuta Bahrainin GP:llä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja