Mainos

Jay Leno selätti Conan O'Brienin

Jay Leno ja Conan O'Brien ovat käyneet ankaraa taistelua myöhäisillan tv-isännyydestä. Nyt O'Brien on menettämässä työpaikkansa The Tonight Shown isäntänä, koska tv-yhtiö NBC palauttaa pestin Lenolle.

Koska NBC ei halunnut menettää Conan O'Brienia, se lupasi vuonna 2004, että O'Brien pääsee myöhäisillan lippulaivan, The Tonight Shown isännäksi viiden vuoden päästä. Silloin Jay Leno astuisi syrjään. Näin sitten tapahtuikin viime kesänä.

The Jay Leno Show floppasi

Mutta Leno olikin yhä terässä. NBC:ssä ei haluttu, että tämäkään supertähti siirtyy kilpailijalle. Niinpä Lenolle kehitettiin uusi show, joka alkoi jo ilta-kymmeneltä. The Jay Leno Show käynnistyi syksyllä hyvin yleisöluvuin. Mutta alku-innostuksen laannuttua show floppasi. Tästä äkämystyivät ne 210 tv-kanavaa, jotka esittävät NBC:n ohjelmia.

Kanavien mukaan Lenon surkeat katsojaluvut vaikuttavat sitä seuraavien paikallisuutisten katsojamääriin. Lenon shown lasketaan maksavan kullekin kanavalle joka viikko puoli miljoonaa dollaria vähentyneinä mainostuloina. Sillä välin myöhäisillan puolella Conan O'Brien hävisi jatkuvasti katsojissa CBS:n David Lettermanille. Täten NBC päätti lopettaa Lenon aikaisemman shown ja palauttaa hänet entiselle ohjelmapaikalleen klo 23.35. Eli kysymys on raa'asti rahasta.

O'Brien ei halua tappaa legendaa

NBC Universalin pääjohtaja Jerry Zuker ehdotti riidan pistämistä puoliksi - annetaan Jay Lenolle puolituntinen show klo 23.35 ja Conan O'Brien aloittaisi The Tonight Shownsa vasta viittä yli puolen yön. Conan tyrmäsi tiistaina ehdotuksen suoralta kädeltä. Hän sanoi, että se olisi legendaarisen The Tonight Shown loppu ja hän ei halua olla tappamassa tätä legendaa. Niinpä Leno saa The Tonight Shown takaisin ja Conanin kausi päättyy. Hän nauhoittaa viimeisen shownsa viikon päästä perjantaina.

Toimittaja yritti päästä nauhoituksiin

Radio Novan toimittaja Tomi Hinkkanen Los Angelesista yritti päästä The Tonight Shown yleisöön.

Yleisöliput varataan netin kautta viikkoja ennen kutakin showta, mutta yleisöllä on mahdollisuus jonottaa saman päivän peruutuspaikkoja.

- Ajoin aamulla Universal Studioille ja sain tällaisen stand-by –lipun. Palasin paikalle iltapäivällä, jolloin The Tonight Show nauhoitetaan. Jonotussysteemi oli todella hyvin organisoitu, mutta tunnelma tiimi Conanin joukossa shown päättymisen johdosta apea.

- Lopulta vain 31 ensimmäistä vara-lipun haltijaa pääsi nauhoitukseen. Ja minulla oli lippu numero 38! Kyllä harmitti, mutta pääsinpä kuitenkin katsastamaan, millaista porukkaa Conanin yleisö on. Ja se on 50-prosenttisesti nuoria, kaksikymppisiä miehiä ja 40-prosenttisesti samanikäisiä naisia. Loput 10 prosenttia ovat vanhempia. Eli Conanin yleisö on juuri sitä kohderyhmää, jota mainostajat jahtaavat.

- Mielestäni NBC tekeekin emämunauksen lopettaessaan Conanin shown vain 7 kuukauden jälkeen. Ajan myötä vanhemmatkin olisivat takuulla oppineet katsomaan häntä. Mutta omalla tavallaan tämä takapakki inhimillistää Conania. Hänhän repi juurensa ja muutti perheensä ja henkilökuntansa kanssa New Yorkista tänne Los Angelesiin.

Tuskin Conan vastedeskään joutuu repimään elantoaan lasten synttärien viihdyttäjänä. Mies ilmestynee takaisin entistä ehompana kilpailevalla kanavalla, ehkä Foxilla. Conan itse lohkaisi, että tästä jupakasta on hyvä opetus lapsille: Voitte saavuttaa elämässänne ihan mitä haluatte – niin kauan kuin Jay Leno ei havittele samaa asiaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.