Jauha purkkaa kävellessäsi – yllättävää hyötyä painonhallinnassa

1:15

Purkan jauhamnen osoittautui tuktimuksessa hyödylliseksi ainakin yli 40-vuotiailla miehillä.

Testa seuraavaksi, kykenetkö poimimaan paperin lattialta suullasi – video yllä neuvoo, miten!

Osaatko jauhaa purkkaa ja kävellä samaan aikaan? Mahtavaa – painonhallintasi saattoi juuri helpottua, kertoo Huffington Post.

Miehillä paloi myös enemmän kaloreita

Tutkimuksen mukaan purkan mäyssääminen kävellessä nosti sydämen sykettä miehillä ja naisilla. Miehillä paloi myös enemmän kaloreita.

Tutkimukseen osallistui 46 henkilöä, jotka jaettiin kahteen ryhmään. Toinen ryhmistä söi kahta erikokoista purkkapalaa kävellessään 15 minuutin ajan normaalia tahtia. Toinen ryhmä käveli saman verran, mutta söi purkan sisältämät ainesosat jauheena, jota ei tarvinnut pureskella.

Tutkijoiden mukaan purkan pureskeleminen nosti sykettä, ja yli 40-vuotiaat miehet myös polttivat purkan syömisen aikana enemmän kaloreita.

Aihetta tutkittu jo vuonna 1999

Syytä purkan aiheuttamalle muutokselle ei löytynyt, mutta kävelty matka ja kävelynopeus olivat vanhemmilla miehillä muita korkeampia. Tämä selittänee osaltaan poltetut kalorit.

Tutkimus julkaistiin The Journal of Physical Therapy Science -lehdessä.

Vuonna 1999 valmistuneen tutkimuksen mukaan ihminen voisi laihtua lähes viisi kiloa, jos hän vain istuisi ja jauhaisi purkkaa – eikä tekisi mitään muuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja