Jättisakot saanut Jukka Toivakka voi jatkaa Jääkiekkoliitossa

Jääkiekkoliiton varapuheenjohtajan Jukka Toivakan maanantaina hovioikeudesta saama tuomio ei vaikuta hänen asemaansa liitossa. Liittovaltuuston puheenjohtaja Hannu Soro sanoo, että Toivakka voi jatkaa tehtävissään.

Itä-Suomen hovioikeus katsoi maanantaina antamassaan tuomiossa Toivakan syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen joulukuussa 2018. Syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta oikeus hylkäsi. Näin käräjäoikeuden marraskuussa Toivakalle antama kahdeksan kuukauden ehdollinen vankeustuomio muuttui 14 900 euron sakkoihin.

Jääkiekkoliiton liittovaltuuston puheenjohtaja Hannu Soro sanoo, että hovioikeuden tuomio ei vaikuta Toivakan asemaan liitossa. Valtuusto käsitteli Toivakan asemaa hänen käräjäoikeudelta saamansa tuomion jälkeen marraskuussa ja päätti odottaa hovioikeuden tuomiota ennen lopullista ratkaisuaan. Kun Toivakan tuomio muuttui ehdollisesta vankeudesta sakkoihin, ei asiaan tarvitse Soron mukaan enää palata. Toivakka jatkaa.

– Valtuuston kokouksessa marraskuussa todettiin, että asiaan palataan, jos tuomio pysyy ennallaan. Lähinnä tarkoitettiin vapausrangaistusta, joka siinä oli. Nyt kun vapausrangaistus poistui ja sakko oli ainoa, joka jäi, meidän ei tarvitse sitä enää käsitellä, Soro sanoo.

Toivakka toimii myös SM-liiga-seura Mikkelin Jukurien hallituksen puheenjohtajana ja hoitaa myös toimitusjohtajan tehtäviä. Jukurit tiedotti aiemmin maanantaina, että Toivakka voi jatkaa tehtävässään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja