Jättiläinen on lyöty – Dortmund juhli Saksan supercupin voittoa

Borussia Dortmund avasi Saksan jalkapallokauden voittamalla Bayern Münchenin Saksan supercupin finaalissa. Dortmund voitti kotikentällään pelatun Saksan jalkapallojättiläisten kohtaamisen 2–0.

Dortmundin avausmaalin iski espanjalaishyökkääjä Paco Alcacer heti tauon jälkeen 19-vuotiaan englantilaisen Jadon Sanchon syötöstä. Sancho lisäsi itse isäntien johtoa 20 minuuttia myöhemmin viimeistelemällä kliinisesti vastahyökkäyksen päätteeksi.

Supercupin finaalissa kohtaavat perinteisesti Bundesliigan ja Saksan cupin edelliskauden voittajat. Koska Bayern voitti viime kaudella molemmat kilpailut, se sai vastaansa supercupissa liigakakkosen Dortmundin.

–  Bayern oli hyvin vahva ja hallitsi palloa, mutta me puolustimme hyvin ja pysyimme tiiviinä pakettina. Tiesimme että meidän täytyy iskeä vastahyökkäyksistä ja teimme sen erittäin hyvin, Dortmundin päävalmentaja Lucien Favre iloitsi.

Bayernin kapteeni ja maalivahti Manuel Neuer totesi joukkueensa antaneen voiton Dortmundille omilla virheillään.

–  Teimme virheet ihan itse, annoimme heille hallinnan ja siksi päästimme ne maalit, Neuer manasi.

Bayern oli voittanut kolme edellistä supercupia. Dortmundille supercupin voitto oli kaikkiaan kuudes, sillä on nyt yksi voitto vähemmän kuin Bayernilla.

Saksan Bundesliigan kausi käynnistyy vajaan kahden viikon päästä.