"Jätä se" – miksi huonosta suhteesta on niin vaikea päästää irti?

"Jätä se!" on helpommin sanottu kuin tehty. Näiden syiden vuoksi sinun on vaikeaa lähteä huonosta suhteesta. 

Kun ihminen on tuhoisassa suhteessa, kaikki hänen ympärillään ihmettelevät, miksi sen päättäminen on niin vaikeaa. Seuraavat asiat ovat syynä siihen, miksi jääminen tuntuu houkuttelevammalta vaihtoehdolta. 

1. Rakkaus ei ole yksinkertaista

Rakkauteen ei ole selkeitä sääntöjä, siksi on vaikeaa päättää, milloin on aika lähteä. Jos rakastat toista ihmistä paljon, tunne voi saada sinut sekaisin etkä näe, että se tekee sinulle hyvän sijaan pahaa. 

2. Et osaa kuvitella elämääsi ilman häntä

Parisuhteessa kumppanista muodostuu suuri osa omaa elämää: yhteiset ystävät, yhteiset muistot ja ne hetket, kun vietätte yhdessä tavallista arki-iltaa sohvalle käpertyen luovat yhteenkuuluvuuden tunteen, josta on vaikeaa luopua. 

Suuri elämänmuutos vaatii rohkeutta, eikä sitä ole helppoa toteuttaa. 

3. Päätät lähteä, mutta sitten aina peräännyt

Riitelette jälleen kerran ja päätät sen olevan ohi. Sitten hän ilmestyy ovellesi kukkien ja anteeksipyynnön kanssa, etkä haluakaan lopettaa. 

Lähteminen on vaikeaa hyvinä hetkinä, koska silloin voi olla vaikeaa muistaa huonoja päiviä. 

4. Mutta entä jos kuitenkin?

Huonossa parisuhteessa elävät kysyvät tuon kysymyksen itseltään usein. Siksi lähteminen on vaikeaa, sillä pelissä on paljon. 

Mitä jos hän kuitenkin parantaa tapansa?

Usko pois, sitä hetkeä ei koskaan tule. Jos hän ei ole onnistunut siinä kahdella ensimmäisellä kerralla, kolmas kerta ei taatusti muuta tilannetta. 

5. Haluat tehdä kaiken mahdollisen suhteenne eteen

Rakastat kumppaniasi ja siksi et halua luovuttaa, jos on pienikin mahdollisuus saada tilanne toimimaan. Onnistumisen mahdollisuus on niin ihana ja houkutteleva, että et halua päästää irti. 

6. Jos lähdet, paluuta ei ole

On vaikea sanoa hyvästi, sillä paluuta ei ole. Siksi päätöksen tekeminen on vaikeaa, haluat olla varma, ennen kuin teet sen. 

Kaikki tunteet, unelmat ja ajatukset päässäsi tekevät sinulle tepposet: ajattele konkreettisia asioita, satuttaako hän sinua? Haluatteko samoja asioita? Oletko onnellinen? Kysymällä itseltäsi selkeitä kysymyksiä ja vastaamalla niihin kyllä tai ei, tiedät mitä tehdä. video

Lue myös:

    Uusimmat