Jasper Pääkkösen ura on kovassa kansainvälisessä nosteessa: "Jostain syystä vaikuttaa, että olen lokeroitumassa pahikseksi"

Jasper Pääkkönen kertoo työskentelystä Spike Leen kanssa 3:45

Jasper Pääkkönen sai uuden roolityön suoraan Blackkklansmanin perusteella.

VIDEO: Jasper Pääkkönen kertoo työskentelystä Spike Leen kanssa

Yhdysvaltalaisen Spike Leen ohjaama Blackkklansman kilpailee parhaimman draamaelokuvan palkinnosta ensi vuoden Golden Globe -gaalassa. Ehdokkuus julkistettiin Suomen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.

Jasper Pääkkönen esittää elokuvassa kiihkomielistä Ku Klux Klaniin kuuluvaa rasistista Felix Hendricksonia. Hänen mukaansa on tärkeää, että rasismista kertova elokuva leviää mahdollisimman monen ihmisen katsottavaksi.


– Normaalin elokuvan tapauksessa olisi vain itsekästä ajatella, että toivottavasti kaikki näkevät meidän elokuvan. Blackkklansmanissa on niin valtavan vahva ja valitettavan ajankohtainen yhteiskunnallinen sanoma, ja silloin elokuvan leviäminen on jotain muuta kuin vain sen elokuvan leviämistä.


Pääkkönen kertoo, että hänen piti olla kuvaamassa amerikkalaista elokuvaa, mutta se siirtyi viime hetkellä.


– Se työ meni sivu suun. Kyseessä oli rooli, jonka sain suoraan BlacKkKlansmanin perusteella, ja olisin taas näytellyt elokuvan pahista. Jostain syystä vaikuttaa, että olen lokeroitumassa pahikseksi, mutta ehkä se on parempi kuin tylsä ensirakastajarooli, Pääkkönen nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat