Jasper Pääkkönen uusnatsiroolistaan: Aihe tuttu nuoruudesta

Jasper Pääkkönen nähdään uusnatsina Leijonasydän-elokuvassa. Näyttelijän mukaan elokuvan aihepiiri tuli tutuksi jo teinivuosina.

Jasper Pääkkönen näyttelee Dome Karukosken uusnatsiaiheisessa uutuuselokuvassa Harria, joka kantaa sisällään paljon vihaa. Pääkkösen oli vaikea rentoutua kuvauspäivien jälkeen.

– Puhun ehkä kaikkien puolesta, kun sanon, että aiheiltaan kevyempien leffojen kuvauspäivien jälkeen on helpompi heittää vapaalle ja relata. Tämä koko kuvausjakso meni sellaisen korottuneen energiatason vallitessa ja ylivirittyneessä tilassa, Jasper kertoo MTV3.fille.

Uusnatsiaate ja varsinkaan rasismi eivät ole täysin vieraita aiheita Pääkköselle. Hän kertoo eläneensä nuoruutensa hyvin värikkäissä ympyröissä.

– Olen elänyt koko nuoruuteni hyvinkin monikulttuurisessa kaveriporukassa Helsingin keskustan kaduilla, ja nähnyt paljon rasismia ja ennakkoluuloja, molempiin suuntiin, näyttelijä valottaa.

Teini-ikäisenä Jasper joutui usein miettimään, mistä kaveriporukassa ilmenneet vihan tunteet kumpusivat.

– Tämä maailma, jossa elokuvan uusnatsihahmot elävät, on toki minulle vieras, muttei täysin. Sen ajatuksen kanssa olen elänyt teini-iästä lähtien, että mistä niiden viha ja aatteet syntyvät.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat