Mainos

Järvilehto muistaa heränneensä vedessä, muttei juuri muuta

– Muistikuvat ovat vähissä, Jyrki Järvilehto sanoi hovioikeuden käsittelyssä.

– Lähdimme mökiltä veneellä Tammisaareen ja päädyimme Santa Fe -ravintolaan. Sitten lähdimme takaisin. Seuraavaksi heräsin vedestä ja pelkäsin hukkuvani.

Jyrki Järvilehdon puolustus kiisti hovioikeuskäsittelyn aluksi, että Järvilehto olisi ajanut turmavenettä kesällä 2010. Yhden ihmisen kuolemaan johtaneen jutun käsittely alkoi varsinaisesti iltapäivällä. Järvilehdon vene törmäsi kovalla ylinopeudella siltaan kapeassa kanavassa.

Aamupäivällä hovioikeus tutustui turmapaikkaan Jomalvikin kapeassa kanavassa.

Hovioikeuden käsittelyn aluksi oikeus selosti asian ja eri tahojen vaatimukset. Syyttäjä vaatii Järvilehdolle vähintään viiden vuoden vankeustuomiota, kun Järvilehto vaatii syytteen hylkäämistä. Käräjäoikeus langetti Järvilehdolle kahden vuoden ja neljän kuukauden tuomion.

Kuolleen miehen leski kertoi oikeudessa, että he olivat olleet Järvilehtojen mökillä, josta miehet olivat lähteneet Tammisaareen. Tuolloin Järvilehto oli ohjannut venettä. Nainen oli pyytänyt miehiä palaamaan, mutta nämä olivat päätyneet baariin.

Järvilehdon mukaan kuljettajaa oli pikapuoliin vaihdettu, koska he olivat sopineet ystävän kanssa tämän ajavan, jos Järvilehto epäili ajokuntoaan. Tällaisia reissuja on ollut vuosien varrella 5-6 kappaletta, Järvilehto kertoi. Ystävällä oli paljon kokemusta isoista veneistä.

– Mä en missään nimessä lähde ajamaan venettä, jos olen ottanut liikaa, Järvilehto sanoi. Ystävä oli luvannut näillä keikoilla hoitaa ajohommat.

"Heräsin vedessä"

Järvilehto ei muista paluumatkasta mitään.

– Muistan, että olimme Santa Fessä ja sieltä lähdettiin takaisin. Vene oli parkissa Tammisaaren satamassa. En muista missä se oli ollut.

Järvilehto ei muistanut miten satamasta oli päädytty ravintolaan.

– Kävellen varmaan. En tiedä mihin aikaan lähdimme. Muistan, että jossain vaiheessa puhuttiin että lähdemme.

Onnettomuuden jälkeen Järvilehdon veressä oli noin 2,5 promillea alkoholia.

Onko matkasta muistikuvia? syyttäjä kysyi.

– Ei. Seuraava muistikuva on, että herään vedessä. Ymmärsin, kun tulin tajuihini, että nyt ei ole kaikki kunnossa. Luulin, että hukun. Oli kylmä ja hirveät kivut, Järvilehto kertoi.

– Jollain tavalla pääsin sieltä pois ja löysin apua talosta. Muistikuvia ei ole. Selkeitä muistikuvia on vasta sairaalasta, kun heräsin leikkauksen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.