Mainos

Järvenpäähän rakennetaan parhaillaan kristillistä korttelia – Pirjo, 73, odottaa muuttoa innolla: "Yhteisöllisyys syntyy siitä, että on yhteistä arkea"

52575777 LIVE
MTV Uutiset Live kävi tutustumassa kristilliseen asuinyhteisöön Järvenpäässä yhdessä alueelle muuttavan Pirjon kanssa.

Järvenpäähään rakennetaan kristillinen asuinalue, jonne odotetaan muuttavan samanlaisia arvoja jakavia ihmisiä. Ensimmäisen korttelin on määrä valmistua syksyllä 2020. 

Järvenpään keskustan lähettyville on rakentumassa kristillisiä arvoja noudattava kristillinen asuinyhteisö. Uusia asuntoja tulee kymmeniä ja ne kattavat yhteensä noin neljän korttelin kokoisen alueen.

Hanketta on järjestelty vuosia ja Laiho ry:n hallituksen jäsen Marja-Leena Pellikka kuvailee, että alueen rakennukset ja palvelut on suunniteltu palvelemaan asuinalueen henkilöitä.

– Arkielämä kunnioittaa kristillisiä ja hengellisiä arvoja asukkaiden tarpeiden, voimavarojen ja toiveiden mukaan.

Pellikka kertoo, että he eivät kontrolloi sitä, kuka alueelle voi muuttaa. Hän uskoo, että samanlaisia arvoja jakavat ihmiset löytävät alueelle. 

– Tämä on ihmisten tarpeesta lähtöisin. Etsimme sitä, mikä on yhteistä. Emme sitä, mikä erottaa. Lähimmäisenrakkaus on sellainen, jonka tänne muuttavat varmasti jakavat.   

Pellikka kertoo, että kortteleissa tarjottava palvelu muovautuu sen mukaan, mikä asukkaiden jokapäiväinen tarve on. Seurakunnan palveluja on tarjolla aina sielunhoidosta messuihin.

– Alueelle on tulossa muun muassa korttelitupa, jossa voi järjestää pienempiä tilaisuuksia.

Samat arvot vetävät puoleensa

Pellikka arvelee, että yhteisö vetää puoleensa samoja arvoja jakavia ihmisiä.

Ensi syksynä valmistuvaan luhtitaloon on muuttamassa muun muassa Laiho ry:n hallituksen jäsen Pirjo Ruutu. Hän kertoo, että asuinalueen ideaa pyöriteltiin vuosia. Ruutu kuvailee, että hänelle on valmistumassa sopivan kokoinen kaksio.

– Ulkona on hyötypuutarha sekä aurinkoterassi. Myös yhteinen sauna löytyy.

Ruutu pitää tärkeänä etenkin yhteisöllisyyttä ja vertaistukea. Alueelle odotetaan muuttavan niin lapsiperheitä kuin yksinasuvia.

– Olen halunnut olla mummo! Odotan, että siellä on myös lapsia ja perheitä. Se synnyttää vaihtokauppaa. Että tietää, että on myös toisia ihmisiä paikalla. Yhteisöllisyys syntyy siitä, että on yhteistä arkea.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja