Mainos

Tätä kaikkea uusi kristillinen asuinalue pitää sisällään: Aluetta suunniteltu jo 20 vuotta – "Kristillisyys luo yhteenkuuluvuuden tunnetta"

Kristillinen vanhusten asumisyhdistys Laiho suunnittelee Järvenpään Lepolan alueelle kristillistä asuinyhteisöä. Ajatus vanhain- ja/tai hoitokodista syntyi jo parikymmentä vuotta sitten. 

– Hankkeen juuret ovat jo 20 vuoden päässä. Silloin Keski-Uudellemaalle oltiin perustamassa silloin kristillistä koulua ja päiväkotia. Kokonaisuuteen kuului myös kristillinen vanhainkoti. Vanhainkoti jäi kuitenkin odottamaan aikaansa, kertoo Laiho-yhdistyksen sihteeri Hanna-Leena Forsman

Forsmanin mukaan ajatus nousi uudelleen esille vuonna 2009, kun kristillinen koulu muutti Järvenpäähän. 

– Lähdimme edistämään hanketta, ja pikku hiljaa se lähti muodostumaan ajatukseksi kristillisestä asuinalueesta. 

Forsmanin mukaan tällä hetkellä ennakkomarkkinoinnissa on kortteli, johon on tulossa "suurin piirtein 50 eri kokoista asuntoa". Osa asunnoista on luhtitaloissa ja osa kaksikerroksisessa rivitalossa. Korttelissa on asuntoja perheille, yksin asuville ja ikäihmisille.

Kristillisyys yhdistävänä tekijänä

Kristillisyys puolestaan näkyy Forsmanin mukaan ennen kaikkea asukkaita yhdistävänä tekijänä. 

– Kristillisyys yhdistää asukkaita. Se luo tietynlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta, ja toisten auttaminen varmasti nousee esiin siellä arjen keskellä.

Alueelle tavoitellaan myös seurakuntien tarjoamaa toimintaa. Toiminta olisi suunnattu erityisesti ikäihmisille, kertoo Forsman. 

Asuinaluehankkeen taustaorganisaationa toimii Laiho ry, ja toteuttajana on Master Kodit Oy. Ensimmäisten asuntojen on määrä valmistua vuonna 2020. 

Korjattu otsikkoa 6.3. klo 9: Hanna-Leena Forsman on Laiho-yhdistyksen sihteeri, ei asuinalueen suunnittelija

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja