Jarmo Korhosen tyyli on kerännyt vastustajia

Keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen toimintatapa on nostattanut keskustan sisällä vastarintaa jo pitkään. Ensimmäinen "järjestäytyneempi" vastareaktio tuli julkisuuteen runsas vuosi sitten, kun ryhmä kansanedustajia toi julki epäluottamuksensa.

Tähän niin sanottuun kuusikkoon kuuluivat Antti Kaikkonen, Timo Kaunisto, Jari Leppä, Mika Lintilä, Juha Rehula ja Kimmo Tiilikainen.

Puheenjohtajaehdokas Kaunisto sanoo olevansa pettynyt Korhosen ilmoitukseen tavoitella jatkokautta.

- Hän olisi voinut reilummin lähteä kisaan jo aikaisemmin ja olla kentän arvioitavana muiden ehdokkaiden kanssa.

Keskustan uusi puoluesihteeri valitaan kahden viikon kuluttua Lahdessa. Kauniston mielestä Korhosen jättäytyminen kisasta olisi antanut mahdollisuudet eheyttävään ja luottamusta palauttavaan puoluekokoukseen.

- Nyt on suuri vaara, että kokouksesta tulee aika jännittynyt, eikä lopputulos ehkä ole niin hyvä startti vaalityölle kuin se olisi voinut olla.

Kauniston mielestä Korhosen olisi pitänyt tehdä itse johtopäätöksensä, koska hänen asemansa on ollut täysin kestämätön jo pitkän aikaa.

Vastaavanlainen kommentti kuultiin viime tiistaina, jolloin kolme keskustan piirin toiminnanjohtajaa arvosteli puoluesihteeriä voimakkaasti MTV:n uutisten haastattelussa. Kritiikki tuli Etelä-Hämeestä, Satakunnasta ja Keski-Pohjanmaalta.

"Korhosen valinta pitkittäisi tulehtunutta ilmapiiriä"

Keskustan keskeinen taustavaikuttaja Erkki Laatikainen katsoo, että puolueen kannalta on välttämätöntä vaihtaa puoluesihteeriä. Keskisuomalaisen entisen päätoimittajan mielestä Jarmo Korhosen mahdollinen jatkokausi pitkittäisi tulehtunutta tilannetta puolueessa.

Laatikainen arvioi, että myös Korhosella on mahdollisuuksia voittaa äänestys puoluekokouksessa. Se kuitenkin johtaisi vain ongelmien pitkittymiseen.

Tilanne osoittaa Laatikaisen mukaan, että puoluesihteerin asema on arvioitava uudelleen. Kun valinnan tekee puoluekokous, se pitää yllä kuvaa, että puoluesihteeri olisi ikään kuin tasa-arvoinen ja rinnasteinen vallankäyttäjä puoluejohtaja kanssa.

Jos valinnan tekisi puoluehallitus tai puoluevaltuusto, kävisi selvemmäksi, että puoluesihteerin tehtävänä on olla puoluetoimiston päällikkö.

- Nykyinen valintatapa mahdollistaa sen, että populistiset henkilöt voivat käyttää tilannetta hyväkseen. Osa puoluekokousedustajista tekee päätöksensä viime hetken tunnelmien perusteella.

(MTV3 - STT)

Katso Elisa Tikkasen juttu

Lue myös:

    Uusimmat