SM-liigassakin taituroinut ystävä tietää Jarmo Kekäläisen tuskan Columbuksessa: "Ei tyypillinen kanadalainen, mikä on luultavasti hyvä asia"

1:38
HIFK:n Luciano Borsato TPS:n kiusana vuoden 1999 SM-finaaleissa.

Tapparassa ja HIFK:ssa pelannut Luciano Borsato tuntee hyvin Columbus Blue Jacketsin GM:n Jarmo Kekäläisen, johon hän tutustui jo yliopistoaikoina 1980-luvun lopussa. Borsato tietää, että Kekäläinen on nyt vaikessa paikassa. 

Luciano Borsato, 55, tapasi ensimmäisen kerran Jarmo Kekäläisen Clarksonin yliopiston jääkiekkojoukkueessa kaudella 1987–88. Borsato pelasi viimeistä kauttaan, ja Kekäläinen oli tulokaspelaaja. 

Kekäläinen oli seuraavalla kaudella auttavana kätenä, kun Borsato siirtyi Tapparaan. Kymmenen vuotta myöhemmin Kekäläinen teki Borsaton kanssa HIFK:hon sopimuksen.

Kaksikon yhteydepito on säilynyt näihin päiviin asti. Borsato oli Kekäläisen vieraana Columbuksessa katsomassa pelejä viime talvena ennen koronan iskemistä. 

– Se oli mukavaa, kun mukana oli muitakin Clarksonin ajan vanhoja joukkuekavereita, Borsato kertoi MTV Urheilulle. 

"Vaikea voitettava pudotuspeleissä"

Borsato seuraa Torontosta käsin NHL:ää melko tarkasti, ja erityisen syynin alla on Blue Jackets. 

– Columbus on vierasjoukkueen kannalta vaikea paikka pelata, mutta tämä kausi on ollut hankala. Pierre-Luc Duboisin menettäminen iski pahasti, sillä hän oli hyvä keskushyökkääjä, itsekin sentterin tontilla pelannut Borsato sanoi. 

– Blue Jackets on silti vaikea voitettava, jos he pääsevät pudotuspeleihin. 

Borsato sanoo arvostavansa Kekäläisen laajaa kokemusta jääkiekon eri johtotehtävistä. Kekäläisestä tuli NHL:n ensimmäinen eurooppalainen GM vuonna 2013. 

– Jarmo on fiksu tyyppi, joka tietää mitä tekee. Hän ei ole mikään tyypillinen kanadalainen GM, mikä on luultavasti hyvä asia, Borsato naurahtaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja