Jarmo Kekäläinen astui esiin – pyysi pelaajilta anteeksi

Jääkiekon NHL-seura Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen kertoo pyytäneensä pelaajiltaan anteeksi, että nämä joutuivat Mike Babcockin kanssa tukalaan tilanteeseen.

Columbus Blue Jackets teki kesällä puhuttaneen ratkaisun palkattuaan kohuluotsi Babcockin päävalmentajakseen, mutta tämän pesti päättyi jo ennen leiritystä eilen annettuihin potkuihin ja tilalla on nyt Pascal Vincent

Aiemminkin NHL-urallaan metodeistaan runsaasti kritisoitu Babcock sai Columbuksesta potkut sen jälkeen, kun kävi ilmi, että hän oli pyytänyt nähdä pelaajiensa puhelimissa olleita kuvia. Babcock halusi tällä osan epämiellyttäväksi kokemalla menetelmällä saada käsitystä, minkälaisia ihmisiä pelaajat ovat.

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen sanoi Babcockin puhelinkäytännön tulleen hänellekin tutuksi. 

– Henkilökohtaisesti minulla ei ollut ongelmaa sen kanssa, mutta pystyn ymmärtämään, että se saattoi asettaa jonkun toisen epämiellyttävään tilanteeseen, Kekäläinen kertoi maanantaina astuttuaan median eteen.

"Olen vilpittömästi pahoillani"

Kekäläinen selvitti pitäneensä Blue Jacketsin kanssa paikallista aikaa maanantaina aamulla palaverin, jossa hän pyysi anteeksi, että nämä joutuivat tukalaan tilanteeseen Babcockin kanssa. 

– Olen heitä kohtaan vilpittömästi pahoillani ja olen erittäin pettynyt siihen, mitä viimeisen viikon aikana on käynyt ilmi.

Kekäläinen korosti, että muiden kohtelun tulee olla aina kunnioittavaa, eikä epäonnistuminen tässä ole hyväksyttävää. Babcockin erottamiseen päädyttiin Kekäläisen mukaan siksi, että häiriötekijät olivat liian suuret ja vaikutus pelaajiin oli negatiivinen.

– Osa pelaajistamme koki hänen metodinsa epämiellyttäviksi, ja se oli huolestuttavaa.

"Virhe, joka on minun vastuullani"

Babcock palkattiin Kekäläisen mukaan huolellisen prosessin jälkeen. Suomalainen kertoi ratkaisun perustuneen henkilökohtaisiin suhteisiin, Babcockista saatuun runsaaseen palautteeseen ja miehen kanssa käytyihin laajoihin keskusteluihin.

– Ajattelin, että Babcock ansaitsisi uuden mahdollisuuden valmentaa (NHL:ssä). Se oli virhe, joka on minun vastuullani, Kekäläinen sanoi.

Pelaajiensa reaktiota palaverin jälkeen Kekäläinen kuvaili seuraavasti:

– Pelaajat rakastavat pelata jääkiekkoa. Pohjautuen käymiini keskusteluihin he todella odottavat pääsevänsä eteenpäin ja jäälle. 

Monia mestaruuksia urallaan Stanley Cupia myöten voittaneen Babcockin edellinen NHL-valmentajapesti päättyi Toronto Maple Leafsista saatuihin potkuihin vuonna 2019. Kanadalaisen oli raportoitu toimineen hirviömäisesti pelaajiaan kohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat