Järkyttäviä summia: Bitcoin varkaat siirsivät 503 000 000 euron arvosta valuuttaa – vain pieni osa koko miljardisaaliista

Varastettujen bitcoinien siirrot tehtiin keskiviikkona heti sen jälkeen, kun virtuaalivaluutta oli saavuttanut ennätysarvonsa.

Vuonna 2016 kryptopörssi Bitfinexistä varastettiin satojen miljoonien eurojen arvosta bitcoineja. Nyt noita varoja on siirretty tiettävästi ensimmäistä kertaa rikoksen teon jälkeen, kirjoittaa The Independent.

Keskiviikkona tehdyissä siirroissa noin 10 057 bitcoinia siirrettiin lukuisiin digitaalisiin lompakoihin. Suurin yksittäinen siirtosumma oli euroissa mitattuna noin 65 miljoonaa. Kokonaisuudessaan siirrettyjen varojen arvo oli noin 503 miljoonaa euroa.

8:08
Videolla kerrotaan siitä, minkälainen valuutta Bitcoin on.

Siirrot tehtiin vain tunteja sen jälkeen, kun bitcoin saavutti uuden ennätysarvonsa, noin 64 000 dollaria.

Epäilyttävän siirron havaitsi Twitter-tili Whale Alert, joka seuraa bitcoinin lohkoketjussa tehtäviä suuria siirtoja.

Bitcoinin lohkoketju on siirtojen suhteen läpinäkyvä, eli jokainen bitcoin-siirto on nähtävissä jälkeenpäin. Käyttäjien on kuitenkin mahdollista pysyä anonyymina, joten siirron havaitseminen ei välttämättä paljasta siirron tekijää.

Havaittu siirto oli kuitenkin vain alle kymmenesosa Bitfinex-pörssistä varastettujen bitcoinien kokonaismäärästä. Ryöstösaaliin kokonaissumma oli lähes 120 000 bitcoinia, mikä vastaa nykykurssilla noin kuusi miljardia euroa. Ryöstöhetkellä saaliin arvo oli vain noin 60 miljoonaa euroa.

Bitfinex seuraa kadonneiden varojen metsästystä edelleen ja pyrkii yhteistyössä poliisin kanssa pääsemään varkaiden jäljille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja