Bitcoinin kurssi rikkoi jälleen yhden rajapyykin – verkkorikollistenkin suosiman virtuaalivaluutan arvo rikkoi ennätyksen

6:05
Vaikka rikolliset muun muassa Vastaamo-tapauksessa hyödynsivät bitcoinia toiminnassaan, ei se ole pomminvarma suoja rahanpesulle. Asiantuntija kertoo, millaiset jäljet kryptovaluutta jättää verkkoon.

Virtuaalivaluutta bitcoinin kurssi ampaisi jälleen yli rajapyykin yhden bitcoinin arvon ylitettyä 30 000 Yhdysvaltain dollarin arvon. Bitcoinin arvo ei ole koskaan aiemmin ollut yhtä korkea.

Bitcoinin arvo on noussut voimakkaasti viime vuoden loppupuolelta, vaikka sen arvo onkin altis heilahteluille. Lauantai-iltana noin kello 23 yhden bitcoinin arvo oli runsaat 31 000 dollaria, mikä tarkoittaa vajaata 26 000 euroa.

Asiasta uutisoineen CNN:n mukaan virtuaalivaluutta on herättänyt yhä suurempaa kiinnostusta sijoittajien parissa koronakriisin myötä.

Bitcoin on uutisissa tuttu paitsi sijoittajien kiinnostuksen kohteena, myös virtuaalisen rikollisuuden apuvälineenä. Sitä on käytetty muun muassa huumausaine- ja kiristysrikollisuuden apuvälineenä. Esimerkiksi Suomessa merkittävää huomiota saaneen Vastaamo-terapiakeskuksen tietovuodossa yritystä ja sen asiakkaita kiristettiin maksamaan kiristäjälle lunnaita bitcoineina. Virtuaalivaluutan käytön avulla yritetään välttää kiinnijääntiä, sillä valuutta on anonyymi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja