Mainos

Järkyttävät kuvat: Teinit tuhosivat suojellun talon – mäiskivät kirveellä huvilan hajalle

Sipoon Nikkilässä sijaitseva omakotitalo joutui järkyttävän ilkivallan kohteeksi lauantai-iltana, kun kolme teinipoikaa tunkeutui tyhjillään olleeseen taloon.

Ilkivalta paljastui talon omistaneelle perheelle Facebookissa leviämään lähteneen päivityksen seurauksena.

Koiraa ulkoiluttanut silminnäkijä oli havainnut lasinkilinää ja mekkalaa, jotka kantautuivat Sipoon Nikkilässä sijaitsevasta Villa Soltunasta. Silminnäkijä kirjasi havaintonsa päivitykseen, joka tavoitti Villa Soltunan omistaneen perheen.

– Soitin saman tien poliisille, että nyt siellä on tilanne päällä, Helsingissä asuvan perheen äiti kertoo MTV Uutisille.

Poliisit eivät ehtineet saada tekijöitä rysän päältä kiinni, mutta silminnäkijän onnistui napata kuvia talossa riehuneista noin 15-vuotiaista pojista.

Huonekaluja mäiskitty kirveellä

Näky talossa on ilkivallan jälkeen lohduton. Lähes kaikki talon alkuperäiset ikkunat on isketty palasiksi. Talon olohuoneen lattialle on rikottu maalipurkkeja. Antiikkihuonekaluja ja pintoja on mäiskitty palasiksi talosta löytyneellä kirveellä.

– Yhteen seinään on heitelty lasinpalasia sellaisella voimalla, että ne ovat jääneet kunnolla seinään pystyyn, perheen äiti ihmettelee.

– Lisäksi talossa ollut kristallikruunu on taitettu ihan mutkalle ja lopulta heitetty keittiön ikkunasta ulos nurmikolle, hän lisää.

”Kohtuuttomalta tuntuu”

Kahdeksan vuotta sitten perhe osti talon ajatuksenaan remontoida siitä unelmiensa kodin. Pian oston jälkeen totuus alkoi kuitenkin paljastua, kun talosta löytyivät mittavat kosteusvauriot.

Vaurioiden vuoksi talossa ei ole voitu asua, ja prosessin ollessa edelleen kesken sitä on jouduttu pitämään tyhjillään. Perhe on kuitenkin pitänyt taloa peruslämmöllä ja huolehtinut, että talo on pysynyt muuten kunnossa.

Vaurioiden paljastuttua perhe on käynyt läpi raskaan ja vuosia kestäneen oikeusprosessin. Oikeusprosessin aikana Sipoon kunta on ilmoittanut kiinnostuksensa talon tonttia kohtaan.

Talon kohtalosta onkin käyty jo vuosien ajan neuvotteluja Sipoon kunnan kanssa.

Kaiken tämän jälkeen ilkivallan uhriksi joutuminen tuntuu perheestä kohtuuttomalta.

–Kokonaisuudessaan koko tilanne tuntuu aika kohtuuttomalta pienen perheen kohdalla, perheen äiti suree.

Ilkivallan laajuudesta kertoi aiemmin Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.