Upean loppukirin tehnyt Nathalie Blomqvist jäi katkerasti ulos mitaleilta – eroa vain kaksi sadasosaa

Suomen Nathalie Blomqvist tarjosi todellista jännitystä naisten 3000 metrin juoksussa yleisurheilun alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuissa Ruotsin Boråsissa. Upean loppukirin tehnyt Blomqvist nousi lopuksi neljänneksi.

Blomqvist tuli ensimmäisen kilometrin väliaikapisteellä porukan kärjessä. Kilpailun viimeisestä kierroksesta tuli hurja taistelu, jossa suomalaisjuoksija napsi sijoituksia yksitellen nousten lopulta neljänneksi. Hänen loppuaikansa oli 9.32,44. Blomqvist jäi lopulta kahden sadasosan erolla ulos mitaleilta. Pronssia suomalaisen nenän edestä vei Italian Elisa Ducoli.

Kilpailun voitti Puolan Zofia Dudek ajalla 9.30,06. Toiseksi tullut Portugalin Mariana Machado jäi tästä kuusi kymmenystä.

Alkuerissä Blomqvist oli toiseksi nopein omalla ennätyksellään 9.27,04. Silloinkin Italian Ducoli oli hänen edellään. Suomi on saavuttanut kisoissa toistaiseksi kaksi pistesijaa, jotka Jessica Kähärä toi kolmiloikasta ja korkeushypystä.