Järkyttävä valvontakameramateriaali julki: Naamioituneet miehet tunkeutuvat valkovenäläisen oppositiopoliitikon päämajaan

Valko-Venäjän oppositioehdokkaan Viktor Babarikon Minskissä sijaitsevaan päämajaan tunkeuduttiin eilen keskiviikkona.

Netissä leviää järkyttävä video, jossa näkyy, kun parikymmentä mustiin naamiohin pukeutunutta miestä rikkoo oven lukon ja juoksee sisälle päämajaan.

Valko-Venäjän keskusvaalikomissio ei antanut entisen pankinjohtajan Babarikon asettua ehdolle elokuussa pidettyihin presidentinvaaleihin.  Babarikoa oli ennalta pidetty vahvimpana haastajana istuvalle presidentille Aljaksandr Lukashenkalle. Babariko otettiin kiinni kesäkuussa, ja viranomaisten mukaan häntä epäillään talousrikoksista. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on tunnustanut hänet mielipidevangiksi.

Lukashenka on selvästi koventanut otteitaan tunnettuja oppositionjohtajia kohtaan viime aikoina. 

Maanantaina viranomaiset murtautuivat  oppositiomedia tut.by:n toimittajan Galina Ulasikin kotiin. Hänen tyttärensä Valeria Ulasik pidätettiin osallistumisesta laittomaan mielenosoitukseen. Aiemmin protestien johtohahmonakin tunnettu aktivisti Maria Kalesnikava kaapattiin ja yritettiin väkisin viedä Ukrainaan. Monia muitakin oppositioon kuuluvia on kovisteltu.

Lue myös:

    Uusimmat