Media: Viranomaiset tunkeutuivat valkovenäläistoimittajan kotiin, tytär pidätettiin

Paikallinen verkkomedia tut.by uutisoi, että viranomaiset ovat murtautuneet median toimittajan Galina Ulasikin kotiin. Tytär Valeria Ulasik pidätettiin osallistumisesta laittomaan mielenosoitukseen.

Galina Ulasik ehti ilmoittaa tänään työnantajalleen, että aamulla hänen oveensa koputettiin vaativasti ja soitettiin ovikelloa. Hän ei avannut. Naapurit ilmoittivat nähneensä hänen rappunsa edessä kolme naamioitua miestä.

Puoli tuntia myöhemmin ovikelloa alettiin taas soittaa. Tällä kertaa suljettu ovi ei verkkomedian mukaan pidätellyt viranomaisia, vaan he murtautuivat Ulasnikin kotiin. Naamioitujen turvallisuusviranomaisten mukaan heillä oli etsintälupa.

Silminnäkijä ovat kertoneet, että kaksi poliisia talutti Ulasnikin tyttären Valerian ulos talosta ja laittoi autoon. Tytär on pidätettynä osallistumisesta laittomaan mielenosoitukseen.

Galina Ulasik on tiettävästi edelleen kotonaan, mutta häneen ei saa yhteyttä. Paikalle hälytettyä Ulasikin asianajajaa ei päästetty asuntoon.

Valko-Venäjällä on kuohunut jo kuukauden päivät. Sadattuhannet ihmiset ovat mellakoineet ja vaatineet istuvan presidentin Aljaksandr Lukashenkan eroa. Eilen Valko-Venäjällä otettiinkiinni opposition johtohahmo Maria Kalesnikava. Hän on viimeinen jäsen opposition naistriosta, joka fyysisesti edelleen oleskeli Valko-Venäjällä.

Lue myös:

    Uusimmat