Järkyttävä tragedia Intiassa: Leijan naru leikkasi pikkutytön kaulan – jo toinen tapaus lyhyen ajan sisään

Intiassa New Delhissä isänsä kanssa moottoripyörällä ajamassa ollut pieni tyttö kuoli leijan narun leikattua tämän kaulan viikonloppuna. Tapaus oli jo toinen vastaava lyhyen ajan sisään.

Leijan lennättäminen on suosittu harrastus ja kilpailulaji Intiassa. Lennättämiseen liittyvät kuolemantapaukset ovat yleistyneet, kun leijoissa on alettu käyttää lasi- tai metallipinnoitettuja naruja toisten kilpailijoiden leijojen pudottamiseksi.

Turmia sattuu erityisen paljon Intian itsenäisyyspäivän ympärillä, jota juhlitaan 15. elokuuta usein leijoja lennättäen.

Tapauksia sattunut useita

Viimeisimmässä, lauantaina sattuneessa turmassa kuoli neljävuotias tyttö, Times of India kertoi sunnuntaina.

Tyttö oli saanut surmansa heti paikan päällä. Itsenäisyyspäivänä puolestaan moottoripyörällä ajanut 28-vuotias mies kuoli eteläisessä Delhissä, kun leija leikkasi tämän kurkun auki.

Viime kuussa vastaavanlaisessa turmassa kuoli 3-vuotias tyttö. Leijan naru oli turmassa kietoutunut tytön ja tämän enon kaulan ympärille. Moottoripyörällä ajamassa ollut kaksikko ajautui ensin päin tienjakajaa ja putosi sen jälkeen alas ylikulkusillalta.

Viritetyn leijan lennättämisestä voi saada viisi vuotta vankeutta

Viranomaisten ja eläinaktivistien mukaan leijojen narut ovat myös tappaneet ja vammauttaneet lintuja.

Delhin viranomaiset asettivat kolme vuotta sitten teräviksi viritetyt narut välittömään tuotanto-, myynti- ja käyttökieltoon. Kiellon rikkomisesta voi saada 100 000 rupian (noin 1 200 euron) sakon ja viiden vuoden vankeustuomion.

Kiellosta huolimatta vaarallisia naruja myydään yhä useilla asuinalueilla New Delhissä ja sen lähiympäristössä.

Lue myös:

    Uusimmat