Jarkko Valtee esittää vinkkinsä Linnan juhlien ensikertalaiselle: "Se, mitä kukaan ei muistanut kertoa, oli..."

Mitä Linnan juhlissa oikeasti tapahtuu? Viime vuoden ensikertalainen Jarkko Valtee paljastaa, mitä illan tv-lähetyksissä ei nähdä 21:40
Mitä Linnan juhlissa oikeasti tapahtuu? Viime vuoden ensikertalainen Jarkko Valtee paljastaa, mitä illan tv-lähetyksissä ei nähdä

Jarkko Valtee sai kutsun ensimmäistä kertaa Linnan juhliin vuonna 2018. 

Juontaja-drag-taiteilija Jarkko Valtee ja Osku Heiskanen, jotka ovat tehneet yhdessä kahdenkymmenen vuoden ajan SoWhat-nimistä drag queen -show'ta, saivat kumpikin kutsun Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolle vuonna 2018. 

Valtee toimi usean vuoden ajan Linnan juhlien kommentaattorina, mutta tällä kertaa hän oli ensimmäistä kertaa itse mukana vieraslistalla. Valtee osaakin nyt esittää omat vinkkinsä niille Suomen itsenäisyyden juhlijoille, ketkä ovat saaneet ensimmäistä kertaa kutsun Linnaan. 

– Se, mitä kukaan ei muistanut kertoa tämän kaltaisille noviiseille jotka on siellä ekaa kertaa, oli että sen kättelyn jälkeen kun mennään sinne yläkertaan odottamaan, että kättely on ohi, niin vieraat pakkautuvat semmoisiin pieniin saleihin, salonkeihin. Sitten ensikertalainen tietysti luulee, että kannattaa mennä eteenpäin, että siellä on jotain, minne pääsee, Valtee kertoo. 

– Mutta ei. Siellä on useampi salonki, missä on samat tarjoilut. Eli: etsi hyvä paikka, hyvä seura. Pysy siinä, kunnes sitten ilmoitetaan, että nyt päästään taas sinne alas, mies neuvoo. 

Valteen mukaan Presidentinlinna ei ole loppupeleissä valtavan kokoinen, ja 1700 kutsuvierasta on pidettävä kättelyn loppuun asti jossakin tallessa, kunnes tarjoilut avataan juhlakansalle. 

– Sitten me tietenkin yritettiin rynniä eteenpäin kun me hölmöt luultiin, että siellä on jotain, minne kannattaa mennä. Ja sitten nämä linnanjuhlakonkarit katsoivat sillä lailla hymähdellen, että siinä taas menee noita ensikertalaisia, jotka kuvittelevat menevänsä jonnekin.

Erikoislähetys Linnan juhlista 6.12. klo 17.00 alkaen MTV Uutiset Livessä – näe parhaat etkot, mielenkiintoisimmat vieraat ja vauhdikkaimmat jatkot meidän kanssamme!

Erikoislähetys Linnan juhlista MTV Uutiset Livessä – mielenkiintoisimmat vieraat ja vauhdikkaimmat jatkot 1:06

Lue myös:

    Uusimmat