Jarkko Lahti painottaa lähisuhdeväkivallan käsittelyä kaunistelemattomasti Exit-sarjassa: "Suomessa tilastot ovat todella rujoja"

Jarkko Lahti toivoo, että Exit-sarja näyttäytyy katsojalle ahdistava.

Näyttelijä Jarkko Lahti, 44, tähdittää uunituoretta Exit-sarjaa, jossa käsitellään muun muassa lähisuhdeväkivaltaa. Suurta mielenkiintoa jo ennakkoon herättänyt Exit perustuu norjalaiseen samannimiseen kohusarjaan.

– Lähisuhdeväkivallassa ei ole mitään kivaa tai viihteellistä. Luulen, että suomalaiselle yleisölle sarja tulee lähemmäksi kuin hieno, originaali norjalainen versio Exitistä, Lahti kommentoi MTV Uutisille sarjan kuvauksissa.

Lahden mukaan on tärkeää, että vaikeaa asiaa käsitellään kaunistelematta, sillä ilmiö on valitettavan yleinen Suomessa. 

– Suomessa lähisuhdeväkivallan tilastot ovat todella rujoja. Siinä mielessä on oikein eettisesti käsitellä näitä aiheita. Toivon, että tämä (sarja) pysyy aidosti ahdistavana.

Lahden oma hahmo tulee käyttämään sarjassa muun muassa varsijousta, jonka lisäksi hahmo toteuttaa monenlaisia raakuuksia. Näyttelijän näkökulmasta roolityö on erityisen mielenkiintoinen sen haasteellisuuden vuoksi.

– Näyttelijä kaipaa itsensä haastamista. Jos roolihahmosi ihmiskuva on kaukana sinusta itsestäsi tai koet, että se on vaikea sinulle itsellesi, sitä kiinnostavampi haaste se on. Meidän tehtävämme on ymmärtää ja samaistua, vaikka emme hyväksy sellaista toimintaa.

Vaikka lopputulos näyttää raa'alta tv-ruuduista katsottuna, tilanteen näyttelemisessä ei ole Lahden mukaan mitään ahdistavaa.

– Kun työskentely on vastuullista ja käydään hyvin läpi, itse tekeminen ei ole ahdistavaa.

Vaikka vaikeat kohtaukset eivät jää ahdistamaan Lahtea, huomaa hän omassa kehossaan kuitenkin merkkejä siitä, että jotain niin sanotusti pahaa olisi tehty. 

– Vaikeat kohtaukset jäävät kroppaan niin, että kierrokset jäävät päälle. Silloin en nuku pariin yöhön, mutta siitä se tasoittuu aina.

Kotimaisen Exitin päärooleissa nähdään Lahden lisäksi Max Ovaska, Jarkko Niemi ja Olli Rahkonen.


Lue myös:

    Uusimmat