Exit-tähti Jarkko Lahti sarjan ristiriitaisista hahmoista: "Tavallaan karismaattisia ja charmantteja, mutta samalla psykopaattisia, narsistisia ja hirveitä"

Näyttelijä Olli Rahkonen paljastaa opettelleensa käyttämään penisproteesia Exit-sarjan kuvauksissa 0:40
Katso video! Näyttelijä Olli Rahkonen paljastaa opetelleensa käyttämään penisproteesia Exit-sarjan kuvauksissa!

Exit-sarjan näyttelijä Jarkko Lahti uskoo, että sarja viihdyttää.

Exitkertoo neljästä ökyrikkaasta finanssihaista, joilla on kaikkea mitä voi toivoa. Elämä ei silti tunnu oikein miltään, joten he hakevat elämäänsä jännitystä huumeilla, seksillä ja väkivallalla. Tällä on seuraksensa, josta kärsivät sekä miesten perheet että miehet itse. Sarja pohjautuu norjalaiseen samannimiseen kohusarjaan.

Suomen Exit-sarjassa yhtä päärooleista näyttelee Jarkko Lahti. Lahti kuvailee roolihahmoaan Hassea umpirikkaaksi perijäksi, joka elää etuoikeutettua elämää taustansa takia.

– Hahmot ovat hyvin ristiriitaisia, niin kuin norjalaisessakin versiossa. Tavallaan karismaattisia ja charmantteja, mutta samalla psykopaattisia, narsistisia ja hirveitä, Lahti naurahtaa.

Näyttelijä kertoo, että vaikka sarjaan on rakennettu nerokkaita koukkuja ja sitä on jopa toisinaan vastenmielistä katsoa, niin silti sarjassa seurataan hahmojen kehittymistä ja se tekee siitä kiinnostavaa. Hän uskoo, että jonkinlainen eliitin tirkistely on sarjan suosion salaisuus.

– Maailma on jakautunut törkeälläkin tavalla. Kun mennään äärimmäiseen köyhyyteen tai vastaavasti äärimmäiseen rikkauteen, niin se on aina kiinnostavaa, Lahti pohtii.

Laine sanoo, että toisinaan rooli jäi mietityttämään työpäivän jälkeen, mutta kiittelee tuotantoa hienosta ja turvallisesta ilmapiiristä.

– Kaikki intiimi- ja väkivalta-asiat oli hoidettu todella hyvin. Sarjassa on kohtauksia, jossa näyttelijät olivat todella kovilla kierroksilla, joten niiden kierrosten laskeminen vei toisinaan hiukan aikaa, Lahti toteaa.

Lahti korostaa, että vaikka sarjassa käsitellään isoja emotionaalisia asioita ja näyttelijät kokivat arvoristiriitoja hahmojensa takia, niin heillä oli kuvauksissa hauskaa ja mielekästä työskennellä.

– Toivon että sarja menee sillä tavalla maaliin, että se ei tee helpoksi asioita, eikä tietyllä tavalla viihteellistä esimerkiksi päihteiden käyttöä tai kotiväkivaltaa, vaan herättää ajatuksia. Tällaistakin meillä maailmassa on ja meidän tehtävänä näyttelijöinä on sitä myös käsitellä, Laine lopettaa.

C More -alkuperäissarja Exitin muissa päärooleissa nähdään Olli Rahkonen, Max Ovaska ja Jarkko Niemi, Jemina Sillanpää.

Exit C moressa 13. lokakuuta alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat