Avarn Securityn työntekijöille syytteitä pahoinpitelyistä juna-asemilla: Oikeuden eteen 15 järjestyksenvalvojaa

Vartija jakoi MTV Uutisille karmeita tarinoita kentältä – käräjäoikeus vangitsi järjestyksenvalvojana työskennelleitä epäiltyinä pahoinpitelyistä 5:55
Katso video: Vartija jakoi MTV Uutisille karmeita tarinoita kentältä – käräjäoikeus vangitsi järjestyksenvalvojana työskennelleitä epäiltyinä pahoinpitelyistä

Syyttäjä kertoo nostaneensa syytteet 15 Avarn Securityn järjestyksenvalvojaa vastaan. Pääosin syytteet koskevat pahoinpitelyrikoksia ja osin myös virkarikoksia.

Tekojen epäillään tapahtuneen juna-asemilla ja niiden läheisyydessä Vantaalla ja Helsingissä.

Syyttäjän tietojen mukaan vastaajat kiistävät pääosin rikosepäilyt. Vyyhdin oikeuskäsittely alkaa Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa syksyllä.

Lisäksi syyttäjä kertoo tehneensä kokonaisuudessa useita päätöksiä syyttämättä jättämisestä. Ne tulevat julkisiksi myöhemmin, kun pääasian oikeuskäsittely alkaa.

Syyteharkinta on vielä kesken muutamissa tapauksissa.

Pahoinpitelyitä juna-asemilla 

Poliisi on aiemmin kertonut, että väkivallanteot ovat kohdistuneet pääosin heikommassa asemassa oleviin ihmisiin, esimerkiksi päihtymyksensä vuoksi puolustuskyvyttömiin sekä erilaisiin vähemmistöihin.

Teot ovat olleet tyypillisesti esimerkiksi maassa makaavan henkilön perusteetonta kaasuttamista ja teleskooppipatukalla lyömistä. Tarkoitus on ollut nöyryyttää ja alistaa rikoksen uhreja.

Kokonaisuus tuli ilmi joulun alla, kun Itä-Uudenmaan poliisi kertoi tutkinnassaan olevasta vyyhdistä tiedotteessaan. 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat