Jari-Matti Latvalan kausi alkoi pettymyksellä – Monten voitto ratkesi niukalla erolla

Ott Tänak voitti kaikki lauantain erikoiskokeet 1:31
Lauantain kooste: Ott Tänak tykitti pohja-aikoja

Jari-Matti Latvala taisteli MM-rallikauden avanneesta Monte Carlon osakilpailusta viidennen sijan.

Latvala kamppaili Toyotallaan kisan lopussa jopa palkintosijasta, mutta lopulta hän jäi niukasti Ott Tänakin ja Sebastien Loebin taakse viidenneksi. Eroa Tänakin kolmanteen sijaan jäi 14,7 sekuntia. Rengasrikon perjantaina kokenut Tänak jätti maalissa Loebin taakseen 13 sekunnilla.

Latvalan valmistautumista kisaan häiritsi testeissä sattunut ulosajo. Sen johdosta suomalaisen auton säädöt eivät olleet heti alusta lähtien kohdillaan.

- Se on minun mokani, Latvala harmitteli wrc.comille kisan maalissa.

Myös kisan voitosta käytiin loppuun asti tiukkaa taistelua viime kauden kärkikaksikon Sebastien Ogierin ja Thierry Neuvillen kanssa. Ogier lähti kisan päätöserikoiskokeelle 0,4 sekunnin etumatkan turvin. Ranskalaismestarin johto piti loppuun asti, ja maalissa eroa kaksikon välille tuli 2,2 sekuntia.

35-vuotiaalle Ogierille voitto Monten jäisillä ja haastavilla asfalttiteillä on jo kuudes peräkkäinen.

- Tämä on kauden kisoista se, jonka haluan voittaa eniten. Uskomaton tunne! Rakastan tätä rallia, seitsemän kauden jälkeen Citroenin rattiin paluun tehnyt Ogier iloitsi maalissa.

Teemu Suninen pilasi kisansa jo torstain ensimmäisellä erikoiskokeella lipsauttamalla Fordinsa ojaan. Kisan lopussa Suninen taisteli yhden bonuspisteen olemalla päätöserikoiskokeella viidenneksi nopein. Täydet viisi bonuspistettä nappasi Toyota-debyyttinsä tehnyt britti Kris Meeke.

Uudessa WRC2 Pro -luokassa kisannut Kalle Rovanperä taisteli kisan maaliin. Alkupäivien ongelmiensa myötä Rovanperä jäi lopulta kauas kärjestä.

Täksi kaudeksi Citroenille siirtynyt Esapekka Lappi keskeytti lauantaina moottoririkkoon. Monten kisassa ralli2-sääntö ei päde kisan viimeiselle päivälle, joten Lappi ei osallistunut lainkaan päätöspäivään.

MM-sarja jatkuu helmikuun puolivälissä Ruotsin osakilpailulla.