Jari-Matti Latvalan autossa hulvaton tunnelma – kartanlukijan kanssa epätavallista keskustelua: "Kiitos tästä pätkästä"

Jari-Matti Latvala alkaa päästä vauhtiin – kartanlukijan kanssa omintakeista toimintaa autossa 2:08
Jari-Matti Latvala kertoo autokuntansa rennosta meiningistä Suomen MM-rallissa.

Jari-Matti Latvala on noussut Suomen MM-rallissa jo viidenneksi muiden kuljettajien keskeytysten myötä. 

Lähes kaiken nähnyt ja kokenut tuurilainen kuvaili omaan tyyliinsä entisen tallikaverinsa Esapekka Lapin kohtaloa.

Janne (kartanlukija Ferm) oli hyvin siellä varoittamassa. Siinä tullaan kovavauhtiseen oikeaan, joka putoaa alamäkeen. Sitten tulee lyhyt vasen, jossa jo leikataan. Sen jälkeen tulee oikea, missä nousee myös mutaa. Se oli sateen jälkeen kiillottunut ja oli tosi liukas paikka, Latvala kuvaili.

– Hän varmaan oli tullut liian rohkeasti ja leikkaus oli yllättänyt, koska näytti, että EP oli ajanut ulos jo ennen mutkaa. Hän ei koskaan päässyt mutkaan kunnolla sisään ja siitä sitten ulos.

Latvalan tavoitteena oli, ettei hän häviäisi yli sekuntia per kilometri tallinsa ykköstähdelle Kalle Rovanperälle. Kisaa johtava nuori suomalainen repi reilun 50 kilometrin aikana Latvalaan eroa 47,6 sekuntia, joten tavoite täyttyi ainakin perjantaiaamuna.

– Tiedettiin se, että meidän vauhtimme ei kärkeen riitä. Tietysti nyt on ruksaamalla noustu. Yllättävän paljon on ollut tapahtumia. Aina Suomessa tulee tapahtumia, mutta nyt jo ensimmäisellä lenkillä sattui yllättävän paljon. Onneksi itsellä on ollut maltti päällä ja jaksettu ajaa omaa vauhtia. Sen myötä on noustu tuloksissakin, Latvala summasi.

Kartanlukija Juho Hänninen on tarvittaessa rauhoitellut Latvalaa, jos meno on meinannut yltyä liian raikkaaksi.

– Kyllä sieltä on kommenttia tullut jatkuvasti. On tullut positiivista ja sellaista hyvää suoraakin palautetta. Hauskinta oli Lankamaalla, kun tultiin viimeiseen risteykseen, niin Juho löi jo viimeisessä mutkassa nuottivihkon kiinni ja sanoi, että kiitos tästä pätkästä, Latvala naureskeli.

– Halttulan maalissa ei oltu edes vielä maalilipulla, kun hän alkoi jo spekuloimaan pätkää. Kyllä meillä hauskaa on ollut ja Juho on kontrolloinut minun ajamistani hyvin.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat