Jari-Matti Latvala nosti esiin lauantain ratkaisupaikan – "Pitää olla todella hereillä"

Latvala kärjessä perjantain jälkeen 0:29
Jari-Matti Latvala otti Suomen MM-rallin komentoonsa perjantain erikoiskokeilla.

Jari-Matti Latvala lunasti itselleen Suomen MM-rallin kärkipaikan perjantain erikoiskokeilla.

Jahtaajat hönkivät Latvalan niskaan. Kris Meeke (+1,2), Esapekka Lappi (+2,4) ja Ott Tänak (+2,6) taistelevat Latvalan kanssa kärkisijasta.

Latvala täräytti perjantain kymmenellä erikoiskokeella kuusi pohja-aikaa.

– Joukossa oli pari vähän huonompaa erikoiskoetta, mutta kokonaisuuteen täytyy olla tyytyväinen. Saatoin hävitä muutaman sekunnin jollain pätkällä ja ottaa kiinni seuraavalla.

– Aamupäivän huoltoon tultaessa olimme viisi sekuntia perässä, mutta iltapäivällä pystyimme nousemaan johtoon. Ei voi olla paljon tyytyväisempi, vaikka erot ovat pieniä, Latvala kiteytti perjantain suorituksensa.

Lauantaina rallikaravaani suuntaa Jyväskylän eteläpuolelle Pihlajakosken, Päijälän, Kakariston ja Leustun pikataipaleiden maisemiin.

– Pihlajakosken alussa pitää olla todella hereillä. Siellä on kahdeksan kilometriä uutta osuutta, josta neljä kilometriä on tosi kapeaa, Latvala nosti esiin yhden lauantain ratkaisupaikoista.

– Jos aamulla ei ole hereillä, voi tulla eroja, joita on vaikea kuroa kiinni iltapäivällä. Aamun lenkki on tosi isossa roolissa, Toyota-kuljettaja lisäsi.

Kärkipaikka tarkoittaa sitä, että Latvalalla pitäisi olla lauantaina paras lähtöpaikka WRC-kuljettajista. Muut WRC-kuskit puhdistavat teitä irtosorasta ennen suomalaiskuljettajaa.

– Toivotaan, että lähtöpaikka antaa pienen lisäyksen siihen, mitä lauantaina tarvitaan.

Lue myös:

    Uusimmat