Mainos

Jari Järvelä ja Mervi Kurvinen palkittiin

Kirjailija Jari Järvelä sai tänään Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan vuoden 2001 taidepalkinnon. Kotkalainen Järvelä palkittiin jakotilaisuudessa Kuusankoskella 3364 eurolla (20 000 markalla) ennen kaikkea hänen uuden romaaninsa Veden painon ansiosta.

Teos on taidetoimikunnan mielestä tärkeä, mahdollisesti suorastaan suuri suomalainen romaani. Veden paino on huomattavasti Järvelän aiempia teoksia laajempi. Laajuus ei ole tuonut kerrontaan löysyyttä. Romaanin arvioidaan etenevän painavana, kiinteänä, harkittuna. Se kuvaa kesän 1919 uittoa Aunuksessa Miinalanjoella.

Palkittua on toistuvasti verrattu Veijo Mereen. Uutta Merta Järvelästä on kuitenkin taidetoimikunnan mielestä turha hakea, niin etevä hirtehishumoristi kuin hän osaakin toisinaan olla. Hänen todetaan olevan suomalaisessa kirjallisuudessa uutta verta.

Vuoden 2001 nuoren taiteilijan palkinnon 841 euroa (5000 markkaa) sai korutaiteilija Mervi Kurvinen Lappeenrannasta. Hän valmistui keväällä 2001 Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun taideteollisuuden yksiköstä.

Kurvinen on ollut mukana sekä koru- että kuvataiteen näyttelyissä ja yhdistänyt töissään mielenkiintoisella tavalla korua nykytaiteen kenttään. Hänen töitään onkin vaikea määrittää pelkästään koru- tai kuvataiteeksi. Ne toimivat ennemminkin näiden välitilassa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.