Jari Isometsältä yksiselitteinen arvio Iivo Niskasen ratkaisusta – vaikutuksia potentiaaliseen mitalimatkaan: "Onhan se selvää"

1:13
Videolla Iivo Niskasen ajatuksia lauantain yhdistelmäkilpailun jälkeen.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä antaa yksiselitteisen arvion siitä, että Iivo Niskanen päätti hiihtää lauantaina yhdistelmäkilpailussa ennen sunnuntain parisprinttiä Seefeldin MM-kisoissa.

– Silloin kun arvokisoihin lähdetään, sinne lähdetään hiihtämään kilpaa eikä kyttäilemään niitä mahdollisuuksia. Jos urheilija tuntee olevansa kunnossa, totta kai hän lähtee starttiviivalle, Isometsä korostaa.

Perinteisen hiihtotavan parisprinttiä on pidetty Niskasen ja hänen parinsa Ristomatti Hakolan erittäin potentiaalisena mitalimatkana. Avainkysymys on, miten Niskanen palautuu hiihdettyään päivää ennen 30 kilometrin yhdistelmäkisassa, jossa hän sijoittui raskaan rupeaman jälkeen neljänneksi. 

– Iivo on sen verran kovassa vireessä, että tuollainen kovakuntoinen urheilija palautuu nopeasti. Onhan se kuitenkin selvää, että se on huomiselta pois. Mutta onko se sekunnin per osuus vai neljä sekuntia per osuus, jää huomenna nähtäväksi.

– Tässä oli myös se pointti, että (Emil) Iversen / (Johannes Hösflot) Kläbo on Norjan kaksikko. He hiihtivät tänään myös ja olivat tosi väsyneitä. Venäläisistä (Aleksandr) Bolshunov hiihtää varmasti huomenna ja todennäköisesti (Sergei) Ustjugovkin hiihtää. Siellä oli muitakin potentiaalisia mitalihiihtäjiä, jotka tänään hiihtivät, Isometsä muistuttaa.

Bolshunov nappasi yhdistelmäkisasta hopeaa, ja Ustugov oli yhdeksäs. Kläbo ja Iversen sen sijaan putosivat kärjen kelkasta perinteisen osuudella ja hiihtelivät maaliin sijoilla 29 sekä 30.

"Ehdottomasti mitalimatka"

Isometsä nostaa miesten parisprinttiin kolme ennakkoon kovinta joukkuetta: Norjan, Venäjän ja Suomen. Lisäksi hän nostaa peliin mukaan kolme joukkuetta, joissa kummatkin hiihtäjät huilasivat lauantaina: Italian, Ruotsin ja Ranskan.

Niskaselta ja Hakolalta on vara odottaa kiiltävää kaulaan.

– Se on kova kisa, mutta ehdottomasti mitalimatka, Isometsä sanoo.

Pienenä kysymysmerkkinä on Niskasen vasen jalka. Suomalainen kärsi takareiden kramppaamisesta yhdistelmäkisan perinteisen osuuden kaatumisen mainingeissa.

– Kun urheilija on urheilusuorituksen tehnyt, lihas on lämmin. Jos siinä on tuoreeltaan kisan jälkeen tuntemuksia, sitten sitten siinä vasta tuntemuksia onkin, kun lihas kylmenee illalla. 

– Jos se on kramppi, no problem, se saadaan fysioterapialla, hieronnalla, nestetasapainolla ja tankkaamisella pois. Ja huomenna on lyhyt kisa, ei tarvitse taistella energioiden kanssa. Mutta jos siellä on joku pieni revähdys, on vähän ongelmia, Isometsä summasi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja