Iivo Niskanen kävi kaatumisensa tarkasti läpi ja setvi syyt – ”Tällaista ei satu kovin usein”

Niskanen: Se virhe ei enää tekemättömäksi muutu 2:30
Videolla Iivo Niskanen analysoi haaveriaan muutama tunti yhdistelmäkisan päättymisen jälkeen.

Iivo Niskanen kävi vielä videolta läpi lauantain yhdistelmäkisan dramaattiset hetket. Kaatuminen, joka vei mahdollisuuden mitaliin, oli useiden sattumusten summa.

Niskanen oli heti kisan jälkeen todella kiukkuinen. Nelossijan tuottamaa henkistä puukkoa kierrettiin haavassa vielä sillä, että Niskasen täytyi käydä mitaliseremoniassa, jossa palkittiin kisan kuusi parasta. Tunteet olivat hieman tasaantuneet.

– Pitää aika äkkiä käsitellä nämä ja jatkaa huomiseen pariviestiin, Niskanen totesi MTV Urheilulle.

– Kisa oli sellainen kuin se oli, siinä oli äärettömän huonoa tuuria, tilanteita joita ei satu usein, ei edes joka vuosi.

Niskasen suksi osui Suomen joukkueen huoltajan jalkaan ja hän meni nurin. Tapahtumasarjaan vaikutti moni asia.

– Siinä vain kävi niin, ettei kohdanneet ihan juottajan kanssa katseet. Yritin vielä saada sitä juomaa, ja suksi näytti jäävän sinne, Niskanen sanoi tarkistettuaan tapahtumat.

– Siinä oli hankalaa, kun oli ”säppäytynyt” latu, kun kaikki olivat kävelleet siitä, ettei suksi enää ohjautunut ladullekaan. Se oli semmoinen virhe, se ei siitä enää tekemättömäksi muutu. Näitä saa vatvoa niin pitkään kuin haluaa, mutta näillä mennään ja ei auta kuin keskittyä, huomenaamulla tulee jo pariviesti aikaisin. Pitää olla mahdollisimman hyvin valmis siihen, Niskanen summasi.

Hampaankolossa on sen verran, että Niskanen on parinsa Ristomatti Hakolan kanssa valmis korjaamaan virheensä ja taistelemaan huomenna mitalista.

– Ei tässä mitään lannistuta. Olosuhteet olivat tänään rankat, mutta olo on ihan hyvä ja kaikki energia suunnataan huomiseen. Illalla katsotaan Risen kanssa askelmerkit kohti pariviestiä.

– Joka tapauksessa olen siihen tyytyväinen, että kunnon puolesta on kiva jatkaa kisoja eteenpäin.

Pariviestissä on ennakkoon viisi kovaa maata taistelemassa mitaleista.

– Ruotsilla on Victor Thorn ja Calle Halfvarsson, he hiihtivät Lahdessa eri joukkueissa ja kumpikin hiihti tosi vahvoja osuusaikoja ja he tulevat olemaan vahvoja. Sitten on Italia ja totta kai Norja ja Venäjä.

Miesten ja naisten parispintin karsinnat alkavat jo 10.15 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat