Jari Isometsältä kutkuttavaa puhetta MM-kisojen kuninkuusmatkasta – "Tuntuu aika selviöltä"

Iivo Niskanen päämatkastaan: Kaiken pitäisi olla ihan ok – nostaa norjalaishaastajan esiin 1:52
Näin Iivo Niskanen ennakoi tulevaa 50 kilometrin kilpailua.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä uskoo Iivo Niskasen yltävän mitaleille miesten 50 kilometrin kilpailussa.

MM-kisat päättyvät sunnuntaina hiihdon kuninkuusmatkaan, kun mieshiihtäjät ampaisevat vielä ladulle 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa.

Suomi on saalistanut MM-kisoista toistaiseksi vain yhden mitalin, mutta menestysodotukset Iivo Niskasen ympärillä ovat suuret. Perinteisen hiihtotavan ekspertti Niskanen on vahva mitalikandidaatti myös Jari Isometsän papereissa.

– Iivon kohdalla mitalihan tuntuu aika selviöltä. Kyllä mitali pitäisi tulla. Onko se sitten kultainen – se onkin sitten eri asia. Kun katsoo lähtölistaa, niin ei siellä ole kuin muutama norjalainen ja William Poromaa, jotka taistelevat mitaleista, Isometsä ennakoi.

Niskasen lisäksi Isometsä nostaa esiin Perttu Hyvärisen, joka on esiintynyt tällä kaudella pirteästi. Jos kaikki sujuu hyvin, voi Hyvärinen taistella sunnuntaina jopa mitalista.

– Perttu on niin hyvässä kunnossa, että odotan Perttua jopa kuuden sakkiin. Ja jos olet kuuden sakissa, voit olla vaikka mitaleilla, Isometsä painottaa.

Isometsä huomauttaa, että 50 kilometrin kilpailussa voi kuitenkin sattua ja tapahtua ja olosuhteetkin näyttelevät suurta roolia.

– Viisikymppiä on kuitenkin viisikymppiä. Pitkät kisat, millä tavalla on takki jo tyhjä ja näin edespäin. Ja tietysti myös välineet. Siellä on monta asiaa, jotka ratkaisevat. Mutta kyllähän me isosti mitalia odotetaan, Isometsä sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat