Ruotsin hiihtotähti Calle Halfvarsson laukoo Petter Northugille suorat sanat: "On yksi huono karkki ja se on Petter"

Norjalaishiihtäjä Petter Northug ryöpytti perjantaina Ruotsin miesten hiihtomaajoukkuetta ja kuvaili ryhmää huonoksi karkkipussiksi. Nyt Lahden MM-kisoissa viestipronssille yltänyt Calle Halfvarsson laukoo takaisin.


Pääkuvan videolla Suomen Cupin hiihdot viime viikonloppuna Rovaniemellä.

Northug sanoi perjantaina NRK:lle Ruotsin miesten hiihtomaajoukkue on "kuin huono Hyvää Makumaasta -karkkipussi" ja "kautta aikain surullisin". Ruotsin Halfvarsson ei katso kilpakumppanin suunsoittoa hyvällä.

– Myös Norja on kuin Hyvää Makumaasta -karkkipussi. Siellä vain on yksi huono karkki ja se on Petter, Halfvarsson sivalsi SVT Sportille.

Northug epäili perjantaina myös Ruotsin MM-mitalimahdollisuuksia kovalla kädellä. Halfvarssonin mukaan moni Ruotsin mitalitoivo lopetti uransa, joten joukkue ei ole yhtä vahva kuin vielä muutama vuosi sitten. Ruotsalainen kuitenkin uskoo joukkueen voivan yllättää.

Halfvarsson kuitenkin alleviivaa, että vaikeaampaa on uskoa Northugin pääsevän kärkipään kisoihin edes mukaan.

– Nyt näyttää siltä, että on hyvin kaukana, että Petter saisi hiihtää maailmancupissa. Hän on sanonut itsekin olevansa huonossa kunnossa. Sitä hän on ollut jo vuosia.

Ruotsin miesten maajoukkueen muodostavat alkavalla kaudella Jens Burman, Calle Halfvarsson, Daniel Rickardsson, Teodor Peterson, Oskar Svensson, Viktor Thorn ja Karl-Johan Westberg.

Muun muassa huippunimet Johan Olsson ja Marcus Hellner lopettivat uransa hiljattain.

Lue myös:

    Uusimmat