Jari Isometsä yllättää: mukaan jännittävän lajin SM-kisoihin – "Olen epäillyt aiemmin, että osunko palloon"

Entinen huippuhiihtäjä ja MTV Urheilun maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä ottaa osaa juoksun ja golfin yhdistävän speedgolfin SM-kisoihin Vantaalla heinäkuun alussa. 

Isometsää on aiemminkin pyydetty mukaan speedgolf-kisoihin. Nyt hän rohkeni suostua mukaan käytyään kokeilemassa lajin pikaversiota Eetu-poikansa kanssa. 

– Kiersin neljä väylää, joista tuli yhteismatkaa noin 1,6 kilometriä, yhdeksään minuuttiin ja tulokseni oli kolme yli parin. Eetun aika oli hiukkasen parempi ja tulos +1, Isometsä selvittää. 

– Olen epäillyt aiemmin, että osunko palloon, kun en ole enää niin hyvässä kunnossa ja yritän lyödä hengästyneenä, mutta lyönnit lähtivätkin aivan suoraan. Ehkä juokseminen rentoutti suoritusta, ex-huippuhiihtäjä jatkaa. 

Eetu Isometsä, 22, tähtää golfammattilaiseksi. Hän on voittanut muun muassa alle 21-vuotiaiden SM-kultaa. 

Golf on ensi kertaa mukana yhteensä 23 urheilulajia käsittävällä SM-viikolla 4.-7. heinäkuuta. Monipuolinen urheilutapahtuma kokoaa kasaan yli tuhat urheilijaa kilpailemaan SM-mitaleista.

Golfin osalta kilpailumuoto on speedgolf lyhyen radan, neljän väylän sprinttiversiona. Siinä tulos määräytyy tehtyjen lyöntien ja käytetyn ajan yhdistelmänä. Käytetystä puoliminuuttisesta tulee korttiin yksi lisälyönti.  

– SM-viikko on loistava paikka esitellä golfin monipuolisuutta suomalaisille. Lyhyempi sprintti on katsojaystävällinen ja uskon lajin toimivan myös tv-ruudulla seurannan kanssa, kilpailukoordinaattori Annika Nykänen kertoo golf.fi-sivustolla.

Kilpailun tasosta on tulossa kova, sillä mukana on myös maailman paras speedgolfari, viime syksynä MM-kultaa voittanut Mikko Rantanen.

Lue myös:

    Uusimmat