Jari Isometsä kommentoi Iivo Niskasen keskeytystä – "Vähän siltä se näytti"

Suomen maastohiihtotähti Iivo Niskanen keskeytti lauantaina Norjan Lillehammerissa kisatun maailmancupin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun. MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä sanoo, että tällaista voi tapahtua alkukaudesta, kun harjoittelukaudesta ei ole kulunut paljoakaan aikaa.

Norja otti lauantain kilpailussa kolmoisvoiton ja 12 parhaan joukossa oli peräti yhdeksän norjalaista. Suomalaisten osalta kisa oli vaisu. Perttu Hyvärinen oli paras suomalainen ollen 25:s. Muut suomalaiset jäivät ilman pisteitä. Niskasen kisa päättyi lyhyeen, kun hän keskeytti aikaisessa vaiheessa. 

– Taisin mainita ääneen, kun tuli ensimmäiseen väliaikapisteeseen, että nyt on sen verran vaikean näköistä tuo Iivon hiihtäminen jos ei saa peesejä, niin tänään ei tule hyvää tulosta, Ei saanut peesejä ja hiihto oli kankeannäköistä, Isometsä sanoo.

– Televisiokuvan perusteella ei voi sanoa, että oliko suksessa vikaa. Varmaan sitten totesi, kun tässä ei taistella sielläpäinkään sijoituksista, että turha repiä. Joskus on vaan sellaista, varsinkin alkukaudesta. Paljon on harjoiteltu ja kova harjoittelu on vielä lähellä, niin tulee sellaisia päiviä, että kroppa ei toimi. Vähän siltä se näytti, Isometsä jatkaa.

Viime viikolla Niskanen voitti Rukalla miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun. Niskanen jätti Rukan toisen kisan väliin liian kovan pakkasen vuoksi.

– Sehän on selvää, että kunto ei viikossa häviä mihinkään. Se on jotakuinkin sama. Puhutaan vireystilasta, että se ei vain ollut kohdallaan. Ja siihen jos lisätään se, että suksi ei ole kilpailukykyinen, niin lopputulos on tuo. 

Niskasta ei nähty kilpailun jälkeen haastattelupisteellä. 

– Siinä on varmaan urheilijalla isot tunnetilat. Ei noihin kisoihin lähtä keskeyttämään. Sinne lähdetään aina hiihtämään hyvin. Iivon tasoinen urheilija lähtee aina hiihtämään palkintopallisijoituksista ja jopa voitoista.

– Pettymys on vähän sellainen, että tällaiset asiat sitten unohtuvat, jotka olisi hyvä hoitaa silloinkin, kun menee huonosti. Se on aika inhimillistä, että kun ottaa päähän, niin ei ole hirveästi juttutuulella, Isometsä toteaa. 

Maailmancup jatkuu sunnuntaina Lillehammerissa miesten ja naisten viestikisoilla.

Lue myös:

    Uusimmat